Nem félni - 2017.06.30
A törvényszék arra jutott, hogy az állam jogalap nélkül gazdagodott Budaörs rovására, ezért az így szerzett pénzt (vagyoni előnyt) köteles visszatéríteni.
Na, most nyugodtam meg. Az igazságszolgáltatás nem engedett a politikai – nem is nyomásnak – fenyegetésnek. Nincs tehát olyan, hogy a kormány elveszi az iskolákat a településektől, majd arra hivatkozva, hogy most már neki kell működtetni a sulikat, ennek költségeit el is vonja az önkormányzattól. Jól mondja a bíró: az állam jogalap nélkül gazdagodott ezáltal. Két fontos dolog következik ebből. A jogalap nélküli gazdagodás, mint magának a Fidesz kormányzatnak a gazdasági filozófiája büntetendő, és gátat lehet ennek szabni. A másik; érdemes bíróságon megtámadni a kormány agresszív, önkormányzat- és közösség ellenes lépéseit. Mert – nem lehet ezt elkoptatni, érvényesebb mint valaha az elmúlt 27 év során: demokratának lenni mindenek előtt annyit tesz, nem félni. Persze, Budaörs az egyik legerősebb, leggazdagabb önkormányzat, de nem ezért győzött, hanem azért, mert igaza van. És nem félt nekimenni a mindenhatónak mutatkozó államnak, kormánynak, Fidesznek, végül is Orbánnak. Különben meg észre kell venni végre, ez az agresszor kormányzati csapat már gyengül. A sikertelen népszavazás óta alig ért el valamilyen eredményt, de sorra bukja el az antidemokratikus törvényalkotással az országra kényszeríteni akart lépéseit. Szavakban még erős, mint Kövér László, aki szerint a magyar egészségügy képes világszínvonalú teljesítményre – ő biztosan látja valahol, a többség viszont ennek éppen az ellenkezőjét. Az IKEA-ba átszerződő ápolónőket, akik helyére nem találnak új munkaerőt, és emiatt a kórház be kell, hogy zárja az osztályt, de minek is soroljak további példákat, ennek a kormánynak a valóság nem számít. Csak a bíróság előtt, ha bűneit végre a fejére olvassák. Jó azt is látni, hogy a civilszervezetek sem félnek, nem fogják hagyni magukat és polgári engedetlenséggel válaszolnak az őket megbélyegezni szándékozó törvény ellen. Nem kell félni! Semmi sem lesz mindig úgy, ahogy a Fidesz éppen akarja.
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Pataki Gábor
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »