Örökség - 2017.01.31
Jelentős esemény évfordulóját ünnepeljük most. Éppen egy éve jelentette be a nemzetpolitikai államtitkár, hogy Örökség mottóval mozgalmat indít a kormány és a nemzetpolitikai államtitkárság, a paksi atomerőmű támogatásával.
A mozgalom lényege, hogy Örökségünk címmel született egy dal és most nemzetpolitikailag ezzel ösztönzik a magyarságot, hogy tartsa meg a magyarságát. És, hogy minden flottul menjen még 150 ösztöndíjas is segít a dal népszerűsítésében világszerte.

Én úgy vagyok vele, hogy, feltételezem, aki meghallgatja az Örökségünk című dalt és utána még ragaszkodik Magyarországhoz, az már valóban magyar marad. Menthetetlenül, örökre.

Mert vegyük végig azt az örökséget, amelyet az efféle nemzetpolitikai államtitkárok barkácsolnak nekünk össze.
Örökségünk része, hogy aki a közismerten jó ízlésű, kritikus és független Fekete Györgyön keresztül hűségesküt tesz a Kis Vezetőre, az igen jelentős pénzeket kap azon nyomban. Ugyanitt százmilliók felesleges könyvek kiadására átvehetők.

Sajnos az örökség összeállítása közben a Népszabadság valahogyan megszűnt, az Origóból kormánypropaganda eszköz lett, viszont a tv2-, nos a tv2 jelentős színvonal-emelkedéssel elérte már Orbán Viktor hátsóját. És hozzá még felhasználható a Fejér megyei Hírlap is.

És itt még messze nincs vége. Bár bizonyos nyugati erők próbálták a kozmopolitizmus bélyegét becsempészni az Örökségünk által védett kis hazába, szerencsére ma már a nyugat is szépen keletiesedik, várhatóan Trump és Putyin rövidesen duóban énekli majd a dalt az örökségünkről és esetleg Orbán Viktor tercel nekik.
És akkor bekövetkezik az, amit Kalocsán Gáspár törzsőrmester már évtizedekkel ezelőtt úgy fogalmazott meg, hogy szép kis duó, maguk ott hárman.

Örökségünk és magyarságunk megtartásának fontos része, hogy épül, szépül a magyar vidék, tiszta udvar, rendes ház. Hát ha még egy stadion is épül oda a rendes ház végébe. Van ilyen. Az egyik stadiont kap a budi mellé, a másik meg beköltözik az EU-s pénzekből felújított vadászházba, mert mégse mehet mindenki lakni a királyi várba.

Apropó, királyi vár.

Büszkén jelenthetjük, hogy csak a Kis vezető királyi várbéli dolgozószobájának a csinosítgatására négymilliárd forintot gyűjtött össze a hálás magyar nép adó formájában. Jelentős részben éppen azokból a fillérekből, amelyeket minden valószínűség szerint akkor spórolt meg, amikor Zsiday Roy – ki a saját lábán álló Orbán Ráhellel tanította a szakma csínjára-bínjára az érdeklődő ifjúságot – luxusvendéglőiben, hála a helyi fideszes önkormányzat gáláns nagylelkűségének, nem kellett parkolásra kifizetnie.

És akkor még nem is beszéltünk, arról a pár remekbe szabott festményről, amelyet 360 millióért utánuk dobtak a szabadon választott Orbán dolgozószobájába. Csak a keret megér több százezer forintot, nagyszerűen bele lehetne fogni Mészáros Lőrinc gazda összes disznójáról készült pop-art képet, amelyhez maga a megrendelő állt modellt.
 
Mert az örökségünk, az csak a miénk, nem adjuk labancnak, muszkának – na jó, ez utóbbinak egy kicsit, de kérünk ám cserébe atomerőművet, mert ugye a jutalék, kell a Habonynak, Ibizára gyűjt. Van ott egy romlott, világi mulató, nos, ott még nem éneklik a vendégek éjfél tájt sem kart karba öltve a nevezetes dalt. Pedig az lenne ám csak a valami.

És a mi Habonyunk Rogán Antal helikopterénél sírva megfogadta, mindenre ami szent, hogy ő bizony eléri – fáradságot és az adófizetők pénzét nem kímélve, hogy egyszer, ott együtt,csak felcsendüljön a dal, a magyar nemzetpolitika legszebb pillanatait idézve.

Ó, de addig még hány izzadságos éjszakának kell elmúlnia, hányszor virrad fel a napkorong vöröse az égő szemű Habonyra, aki tudja, hogy a Pasa parkban apró, imára kulcsolódó kezű kisgyermekek mormolják újra és újra, ó bárcsak, bárcsak sikerülne. Havi zsebpénzünket adnánk oda, hogy Lesli Mandoki vad magyar ütemeire fölcsendüljön az összetartozás himnusza. (Amelyet Milánóban Csiszár Jenő nyomat délutánonkint az össztánc előtt. Ugyanitt illemtan és diplomáciatörténeti leckét adok-veszek)
 
Pasa park felelj neki.
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Rózsa Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »