Orbán a példamutató - 2016.11.23
Még azért bele lehet lesni a parlamenti közvetítésekbe a Hír tévé segítségével, igaz csak az azonnali kérdésekbe, gondolom, azt feltételezve, hogy talán az még érdekelheti a népet, meg hátha kiderül valami a zűrös ügyekből, hiszen ilyenkor az a szokás, hogy az ellenzéki képviselők falhoz állítják kérdéseikkel a kormányt, amelynek tagjai talán elszólják magukat véletlenül.
Sajnos ilyen dolgok manapság már nem történtnek. Rogán miniszter úr, aki a kormányzati kommunikációért felel, mint a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, jól kiokosította már a kormányzatban, illetve a kormányzat közelében fel-felbukkanó országgyűlési képviselőket, hogy mit illendő tenni és mondani ha egy csúnya ellenzéki képviselő bántani merészeli áskálódó kérdéseivel a kormánybácsit. De az ilyen megnyilvánulásokat úgy is lehet szemlélni, mint egy médiastúdiumot, amelyben azt figyeli az oktató, hogy a kormányzati nebuló hogyan képes megfelelni a rogáni szempontoknak, amelyek azonosak az orbáni elvárásokkal. És mi a legfontosabb egy ilyen típusú műhelymunkánál? Na mi? Természetesen a jó példa, amelyet a tanár bácsi mutat be a nebulóknak, mintegy előjátszva a helyzet által megkívánt szerepet, na így kell ezt csinálni fiaim, mondja utána büszkén, és kicsit nagyképűen. Most egy múlt századi példát mondok Önöknek, ami nagyon jól illusztrálja a szituációt. Valamikor, amikor még a parlamenti munkát a kincstári tévén nézhettük, úgy a kilencvenes évek végén, és a kisgazdák nagygazdák voltak, legalábbis a képviselőik számát tekintve, megjelent egy fotó, talán a Hócipőben, amelyen Torgyán Józsefet lehetett látni, de a mögötte lévő képviselő arcát kellet figyelni. Ő Zsíros Géza kisgazda országgyűlési képviselő volt, aki áhítattal, és alázattal hallgatta Torgyán úr felszólalását, és talán az volt a képaláírás, hogy: …hát igen…A főnököm… Még azt is odaírhatták volna, hogy a beosztott, aki főnöke kívánságát lesi nagy odaadással. Festményekre szokták mondani, hogy például a Guernica fejezi ki legtökéletesebben a háború borzalmait, vagy a Vénusz születése a szépség megtestesülése, vagy Camus Pestise a fasizmus anatómiája, de számtalan példát lehetne még felhozni a művészetben az ilyen dolgokra. De ami manapság látható a Fideszes képviselők arcán, amikor Orbán úr válaszol egy-egy ellenzéki kérdésre, az maga a hűség, csodálat, alázat, imádalom. Mert a kormánypárti képviselők nemcsak tisztelik, elismerik nagy vezetőjüket, hanem imádják is Őtet. Hétfőn például Orbánt keresztre szerette vonal feszíteni az ellenzék, hogy mikor váltja már le Rogánt, aki olyan csúnya dolgokat művel, hogy még…Szinte szórul szóra ugyanazokat a dolgokat mondta az LMP-s, a Jobbikos, és az MSZP-s felszólaló, mire Orbán foghegyröl csak annyit válaszolt, hogy minél jobban szidják Rogánt, annál inkább nem váltom le, beeeeeee Az Orbán mögött lévő képviselő a combját csapkodta örömében. Mint egy kabaréban, amikor a jelenet végén egy szenzációs csattanó oldja meg a megoldhatatlannak tűnő konfliktust, és a publikum megpukkad a hahotától, vagy Mint amikor a Röhög az egész osztályban Kökörcsin tanár úr azt mondja. hogy Auer, mit mozgolódik maga, mint egy sajtkukac, és az osztályból kirobban a nevetés? De visszatérve a Parlamentnek az Ő hétfői üléséhez, Orbán, szép komótosan leült, kisimítva zakóját, arcán pedig a következőket lehetett látni: Gyerekek, ezt próbáljátok meg utánam csinálni!!!
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bíró Bori
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »