A lista… - 2018.06.04
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket. Konkrétan, hiszen a lap nevekkel áll elő, nem a levegőbe beszél, és nem híve a kollektív megbélyegzésnek.
Felteszi, hogy a kamarában akadnak azért rendes emberek is. Bánáti János megemlíti, hogy az előbbi konkrét megközelítés magát az újságot már nem érinti, a szerzőnek ugyanis nincs neve, vagyis van, csak álnév, Tűzfalcsoport a cikkíró neve. Ezen a ponton azonban meg kell jegyeznünk, hogy Bánáti úr téved, a név pusztán egy kollektív tudatot jelöl, amely magát nemzeti védőhálónak, Corvin-közi krónikásnak nevezi, csak hogy legyen itt némi forradalmi beütés is. Tehát nem álnév, hanem az eszme zászlaja alatt tömörülő hazafiak találó megnevezése, akik a Soros ártalom ellen védik tűzfalként a hazát.

Ugyanezen okból a csoport tavaly már leleplezte a bírói kar egy részét, most pedig arról ír, hogy a Soros Alapítvány és az ügyvédi kamara között a Magyar Helsinki Bizottság a kapocs, mondhatni az ideg, amelyen keresztül a Soros keltette ingerületek ádáz fenevaddá galvanizálják az ügyvédeket. Vagyis - tehetjük hozzá - a gránitszilárdságú alaptörvény hetedik módosítása - amely ezeket az idegen szívű, sőt zsebű szervezeteket oda tenné, ahová valók, a történelem szemétdombjára ugyanis - igencsak indokoltnak tetszik.

Bánáti János azt írja, hogy a legtragikusabb történelmi korszakokra emlékeztető listázás a tudomány, az oktatás képviselői után elérte az ügyvédi kart is, ami ellen ő a leghatározottabban tiltakozik. De ezt már említettük, azt viszont még nem, hogy a politikai indíttatású megfélemlítési kísérleteket kikérik maguknak. Vagyis semmi önkritika, semmi megbánás, hogy a Magyar Időknek és a Tűzfalcsoportnak joggal járó háláról már ne is beszéljünk, pedig belátható, hogy a bűn megnevezése magában foglalja a hiba kijavítását, sőt, a bűnbocsánatot is. Amiről ezek után persze szó sem lehet. 

Annál is kevésbé, mert az ügyvédkamara elnöke olyan dacos módon, annyira dafke fejezi be a tiltakozását, hogy egy jóérzésű Tűzfalcsoport zsebében joggal nyílik ki a bicska. Azt írja, hogy mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a 15 ezer tagot számláló ügyvédi kar, valamint a kar függetlensége fölött őrködő Magyar Ügyvédi Kamara és a 20 területi kamara a törvényeknek megfelelően zavartalanul folytathassa a tevékenységét. Értsd: mindent úgy csinálnak, ahogy eddig.

A Magyar Idők, a Tűzfalcsoport és a hatalom, amelynek az előbbiek csupán vonzatai, persze azért nem aggódik túlságosan. A listázott oktatói, bírói, ügyvédi karok - meg azok, amik még jönnek, hiszen jönni fognak - úgysem állnak össze egységes tűzfallá, úgysem fogják meg egymás kezét, mert ahogy valaki egyszer mondta, az emberek hihetetlen mértékű szemétséget képesek elviselni, csak cselekedniük ne kelljen. Majd betelik persze a pohár, csak lassan, mert a pohár istentelenül nagy.

(Szénási Sándor)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Marton Éva
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »