Marslakó - 2018.05.14
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával. Amikor legutóbb itt járt, még minden ronda zöld volt és a lombok beleakadtak a leszállóegységbe, alig tudta földre manőverezni magát. Most meg ugye sima az ügy. Letarolva minden.
Itt azért jegyezzük meg, hogy Marslakó azért nem a legügyesebb pilóta volt a galaxisban. Azért is növesztett három nyelvet, hogy jobban tudjon bizonyos marsi ülepeket nyalni. Úgy érezte, hogy a két nyelvvel nyalás csak azokon segít, akik azért maguktól is át tudnak jönni a Plutóra és vissza. Szerencsére egy volt iskolatársa, egy ügyes kezű gáz- és atomerőmű szerelő, akinek tizenöt nyelve volt - igaz cserében nem maradt hely az agyának, igaz nem is volt rá nagy szüksége -, meglehetősen jelentős karriert csinált, és az bevitte a bizniszbe. A Tejutat kellett tovább építeni, háromszoros áron. Persze kellett rendesen visszacsorgatni, de aztán az már senkit nem érdekelt, hogy savanyú tejből, nem egyszer íróból dolgoztak, de ez mindegy is. Aztán később innen került át az idegenforgalomba, ami a legbizalmasabb munkakörök közé tartozott, lévén Leila hercegnő is innen kereste meg a saját lábra valókat. Százlábú volt mondjuk.

Szóval Marslakó egy nagyobb zökkenővel leszállt, kikötötte az űrhajót egy cölöphöz. (Itt jegyezzük meg, hogy másnapra a cölöp is eltűnt a járművel együtt, de a rendőrség már keresi, semmi izgalom.) Marslakó felfedező útra indult. Taxival ment, szép sárgával, hivatalossal, mert azt hallotta, ez így biztonságos. Előbb a Városligetet tekintette meg, az is szépen alakul, rövidesen ott is lesz ám hely rendes leszállópályának, a hülye fákat végre elviszik innen. Aztán tovább hajtatott a Népligetbe. Körülszimatolt, hogy ott mi a helyzet, megnyugtatták, hogy rövidesen itt is eltűnnek a fák, s lesz helyette rendes, tisztességes stadion, ahogy azt kell.

Marslakó elégedetten bólintott. Mint a Vörös Bolygó lakója, pontosan tudta, hogy a fák és a bokrok teljesen feleslegesek. Náluk sincsenek, és tessék, milyen fejlett a kultúrájuk! A stadionokat meg kifejezetten szerette, mert abba jó sok betont lehetett beleönteni, mondta is a gáz- és atomszerelő barátja, hogy rövidesen ebbe a buliba is beveszi. És arra is kérte, ha már a Földön jár, akkor kérdezze meg, milyen trükkel tiltották ki a lakókat a stadionokból. Ugyanis az üres stadionok, amelyek még a Marsról is jól látszanak, sokkal praktikusabbak, mert úgy nem derül ki, hogy mennyi betont, játékost, labdát spóroltak ki az egészből.

Marslakó megígérte, s feltárcsázta Németh Szilárdot, vele értették meg egymást a legjobban. Marslakó nem tudott embernyelven, sőt Németh Szilárd esetében még a gondolatátvivő rendszere sem működött, valószínűleg azért mert Német Szilárdnak nem termettek gondolatai sem. Ráadásul úgy termetében mint nyelvszerkezetében, mind agyi kapacitásában jelentősen hasonlított 15 nyelvű marsi barátjára.

Szilárd azt akarta mondani, hogy ő például Isten,haza,család feliratú pólóban szokott elmenni Felcsútra és ott fotografáltatja magát, ha valamit el akar érni. De nem jutott eszébe se az Isten, se a haza, se a család szó – a fogalmak értelmét pedig sosem tudta. Ezért fénypostán elküldött egy jó „babos-káposztás-körmöspacal” receptet, amit Marslakó nyomban továbbadott, s a Marson ma is ebből a bonyolult, de jól dokumentált tervből építik a stadionokat. Nincs is bennük egy lélek sem.

Marslakó elégedetten kászálódott ki a szép sárga taxiból, amikor a sofőr utána szólt. „Figyelj migránskám! Az, hogy az óra 4700 forintot mutat, nem azt jelenti te szalajtott réti nigger, hogy ennyit fizethetsz. Este van, és este a dupláját kell ám nekem adnod, különben leverem a sorosista buzi pofádat. És húzd be a nyelved, ha velem beszélsz, mert rátaposok.”

Marslakó próbált érvelni a pesti taxisnak, hogy azt még ő is tudja, hogy annyit kell fizetni, amennyit az óra mutat. És eszébe sincs feltételezni, hogy a kedves sofőr úr előre tekerte volna az órát. De a pesti szép sárga taxis – akinek állami engedélye volt a külföldiek módszeres fosztogatására, ugyanis úgynevezett független, más néven hiéna taxis volt, akire nem vonatkoznak a szabályok, és nem is ellenőrzi éppen ezért senki őket – egy csavarkulcsot lóbálva kijelentette, hogy „letöri az antennáját, és behúz egyet a migráns fekete pofájába, és a borravalót is kéri, és neki ilyen alak többet be nem ül a kocsijába, és takarodjon ahonnan jött. Ja és húszezresből sajnos nem tud visszaadni. Ezzel bevágta az ajtót és elszáguldott.

A Marslakó csak annyit mormolt az orra alatt: Budapest, Budapest, te csodás.

(Dési János)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Nagy Nikolett
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »