Boldogságóra - 2018.05.02
„Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak.” - ezt Prof. Dr. Bagdy Emőke, a Boldogságóra program fővédnöke nyilatkozta, merthogy valóban egyre több óvodában és iskolában vezetik be a boldogságórákat.
Mert csak úgy nem képes boldog lenni az a rosszcsont gyerek, hiába él úgy a többségük, hogy még a kaputáliai maharadzsa is megirigyelné. Persze vannak olyan gyerekek, akiknél létkérdés a boldogságóra, hiszen egy felmérés szerint - írja a HVG-ben Gyarmathy Éva a boldogságórákra reagálva - a magyar gyerekeknek több mint egyharmada él szegénységben, éhezik, vagy egészségtelen ételeket kap. 150 ezer gyerek él úgy, hogy nincsen vécé a háztartásban, 200 ezer úgy, hogy nincsen villany. Nekik muszáj beleverni a fejecskéjükbe az oskolában, hogy itt, ebben a tejjel-mézzel folyó Duna-Tisza Köze tájában olyan jó dolguk van, hogy még.

Nem szabad sírni, meg nyűgösködni, meg folyton folyvást uzsonnát kunyerálni, fumigálni a finom főzeléket, kicsúfolni a folt hátán folt ruhákban érkezőket, meg az aluszékony padtársakat, elirigyelni az osztálytárs okostelefonját, esetleg el is csenni.

A program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az óvodás és iskolás korosztály számára - olvasni a boldogságprogram indoklásában. Követendő célkitűzés.
De miért nem tartanak boldogságórákat a felnőtteknek? Mert mi olyan boldogok vagyunk, hogy nekünk fölösleges?

Habár ha úgy vesszük, Orbán tanító bácsi az utóbbi nyolc évben már bevezette a felnőttek körében is a boldogságórákat. Igaz, hogy csak bizonyos emberek és keretek között, de minden „pszichológiai” eszközt bevetett már. Mint Cippola, aki boldoggá tette Máriót, azzal, hogy elhitette vele, hogy ő a menyasszonya. Igaz Márió azzal hálálta meg Cippola jóságát, hogy gyorsan agyonlőtte, de ezek szerint ő nem értette meg a boldogság lényegét.

Orbán sokkal ügyesebb, mint Cippola. Szűkebb híveit boldogságbonbonokkal ajándékozta meg, akik valósággal vitustáncot jártak fene nagy boldogságukban. A legütősebb bodogságbonbonja a stadionépítés. Ez olyannyira tetszik az Orbán-híveknek, hogy még a pálinkafőzési engedély visszavonásáról is megfeledkeztek. Elhitette a boldogságra rendeltetett híveivel, hogy focistadion nélkül nem élet az élet. Stadion nélkül szomorúság, stadionnal a boldogság. Aztán meghipnotizálta a népeit, hogy a boldogság záloga a migránstalanság, és lám, még Fekete Pákóra is ráhívták a rendőrt Makón. 

„Pont oda értünk, kinyitottuk a bejárati ajtót és egyszer csak jött két rendőr, mert a szomszédok bejelentették a rendőröknek, hogy abban a kis faluban ott volt egy fekete csávó, egy migráns. Odaadtam a papírjaimat és mondták, hogy te nem te vagy a Pákó? De én vagyok, biztos úr. Neked nem is kellett volna igazolnod. Egyből odajött a bejelentő asszony és mondta, elnézést kérek, én nem tudtam, hogy te vagy a Pákó. Mondom asszonyom, most elnézem, de kellemetlen volt.”

Ezek a boldogtalan uniós népek csak hüledeznek, és ki akarnak bennünket zeccölni a klubjukból, pedig ha tudnák, hogy boldogan is lehet élni, csak ehhez meg kellene fogadniuk Orbán tanító bácsi intelmeit, hogy először is kerítést kell építeni, aztán jó alaposan meg kell rendszabályozni az elszemtelenedett sorosistákat, lehetőleg úgy, hogy írmagjuk se maradjon, a többi meg megy úgy, mint a karikacsapás.

Példát kellene vennünk a názáreti Brianről, aki még a kereszten is azt énekelte, hogy mindig nézd az élet napos oldalát!

(Neuman Gábor)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Szegő János
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »