Kenyér van? - 2017.02.15
Németországban egy év alatt 50-ről 60 százalékra emelkedett a Magyarországgal szemben kritikus hangvételű cikkek aránya, ami példa nélküli - nyilatkozta minap az állami televízió hírműsorában az állami megrendelésekből élő Nézőpont Intézet állami elemzője.
Ilyen mértékű negatív hírözön még nem volt sem Németországban, sem más országokban hazánkkal szemben – tette még hozzá szomorúan.

A német sajtóban a slágertématéma a bevándorlás-politika volt, ebben a körben 56 százalékos volt a kritikus cikkek aránya. A magyar kvóta-referendum kapcsán 76 százalékos volt a negatív cikkek aránya. Ezt akként kommentálta az elemző, hogy mindez azt tükrözi, nagyon egyhangú a német sajtó a magyar bevándorlás-politika kapcsán. 
 
Nahát! Ez példátlan. Példátlanul beszűkült gondolkodásra vall. Ez nagyjából olyan, mint a viccbeli autós, aki szembe haladva az autópálya forgalmával nem érti, a hírekben miért csak egy renitens autósról esik szó. Vagyis, aki nem érti, hogy a sokat emlegetett bajnak ő nem az elszenvedője, hanem az okozója.

Ez csak azért furcsa, mert a végvári kapitány minden hazai fórumon szembemegy a saját szövetségeseivel, az Európai Unió intézményeivel és a tagországok többségének álláspontjával. Miért kell akkor az udvari politikai elemzőkkel ennek ellenkezőjét bizonyíttatni? Miért nem vállalja, hogy igen, amit én teszek, mondok, az többnyire nem tetszik nektek, hát ezért nyugodtan kritizálhattok. Ezzel szemben Orbán és kiszolgálói rendre megsértődnek, amikor bírálják politikájukat. Örülniük kellene, e helyett azonban elismerésért , megértésért, igazolásért rínak. Igaz a kisegér is azt hiszi a hídon átkelve, hogy a mellette lépdelő elefánttal azonos dübörgést produkál kicsiny lábaival, de ugye ameddig ez csak vicc, addig Orbán maga a komor valóság.
Virtuális politizálás ez a javából, a valódi politikai lépések pedig a háttérben zajlanak. Megismerhetetlen feltételekkel, titokban megkötött Paks 2 szerződéssel, homályos pharaoni iszlámkörökkel folytatott üzleteléssel, azeri, baltás egyezségekkel, offshore cégek kötvény-bizniszeivel és még sorolhatnám. Valami azért elég árulkodó ebben a kifelé pöffeszkedő a háttérben viszont sunyizó politikai magatartással; az, hogy magamagának is bizonygatnia kell, hogy a látszat jó. Hogy a Magyarország erősödik szlogennel azért árasztja el az ország plakátjait és a befolyása alá vont teljes médiavilágot, mert egyáltalán nem bízik abban, hogy ez valóban így van. Mintha a pékség ajtajára különleges sikerpropagandaként azt plakátolnák ki , hogy kenyér van. 

Szóval az orbáni önbizalom, az erő, a határozottság addig tart, amíg ezt a kirakatban el lehet játszani. S ha a közönség e színjátékot nem értékeli, ha a nemzetközi sajtó és közvélemény kemény kritikákkal illeti, akkor megsértődik, és bánatosan megjegyzi, mennyire egyhangúan ítélik meg őt. Ezen a héten is további lázadásokról, ellenállásokról, a régi rend megtöréséről szónokolt Orbán amikor évértékelt. Sok mindent mondott, de egyvalamiről ma sem beszélt. Hogy Mikor és mitől lesz az országban nyugodt, tervezhető, értelmes élet rajta és hívein kívül minden más állampolgár számára.
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Halper László
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »