2009. szeptember 12-én - 2009.09.12
Kérdések a délután három kezdődő Hetes stúdióból.

A Fidesz lesz a költségvetés nyertese? Miért nem hálásak?

A Jobbik sem fogalmazna durvábban – politikai elemzők a szécsényi találkozóról.

Thetcher lebeszélte volna a német egyesítésről Gorbacsovot?

Tobzódnak a válságkufárok, most a minél rosszabb annál jobb filozófia a nyerő – Popper Péter új könyvet írt.

Ha nem kap extra támogatást a sport nem lesz ott sem reform - mondja a sporttanács elnöke.

Meddig lapátolhatnak – evezősök küzdelme a római parti lét megmentéséért?

Végül megbeszéljük a hetet Havas Henrikkel, Szörényi Péterrel és Tamás Ervinnel.

Már akkor gyanús volt a történet, amikor az sms-en érkezett hírt elolvastam. Tizenhat havi börtönre ítéltek egy budapesti szülőpárt, mert két gyermekük kerülte az iskolát. Hat gyermekük van, három rendszeresen jár iskolába, egy pedig csecsemő. Este aztán megnéztem a híradó alapos tudósítását, amiből feltárult az igazság. Persze romákról van szó, és az iskolaigazgató majdnem kuncogott, amikor kimondta, hogy összesen a két gyereknek kétszázötvennél is több igazolatlan hiányzása volt, persze nekik ilyenkor már feljelentést kell tenniük. A jegyző kiszabta a büntetést, amit – a települési önkormányzat munkatársai máig nem értik, hogy miért de nem fizettek be a szülők. Talán azért, mert olyan mély szegénységben élnek, hogy nagyon jót mulattak, amikor megkapták a több tízezer forintnyi büntetésről az értesítést.

Az önkormányzat ezután törhette a fejét, most mi a fontos, a gyerek vagy a szabályok. Hát egy perc sem telt bele és úgy döntöttek, hogy a gyerek nagyon fontos, de a szabály azért az szabály és már küldték is az újabb felszólítást! Akkora kacagást a mélyszegénység nagyon mély gödréből már lehetett hallani, amikor ez a felszólítás megérkezett a családhoz, amit egyébként a gyerekek segítettek kisilabizálni, mert az iskola azért nem értelmetlen dolog.

Szót is váltottak az ügyről ott a mélyszegénység legalján, kérdezgették egymást, ki lát itt több tízezer forintot, amit most azonnal adnánk az államnak, mert akkor megbocsájtják, hogy eddig a lurkók kerülték az iskolát.

Azóta kiderítettem, ott Sajókazán lukas a szociális háló. Az ezres romatelep olyan nagy, hogy annak minden bajának kezelésére töredékesen sem elég az önkormányzata bérkerete. Győr, Törökbálint, Solymár, kiszorít az ilyen ügyek kezelésére magának egy szociális munkást vagy iskola alkalmaz pedagógust, aki becserkészi a gyerekeket. Sajókazán erre nem futja.

Ott az a megoldás, hogy lecsukják a szülőket. Hadd tanuljon a példából a gyerek. Látod kisfiam, ez egy ilyen ország. Itt minden eszközt bevetnek és tényleg csak azért, hogy a gyerekek nehogy korlátoltak, vagy buták maradjanak..

Szignál Szóból ért az ember   
Lássuk a műsor tartalmát röviden. …
Nem tűnik hálásnak a Fidesz, bár valójában szinte csak nekik kedvez a költségvetés. Miért járják mégis ezt az utat a szocialisták – kérdezem Mesterházi Attilától a szocialisták frakcióvezetőjétől.
Spicc
Egyre kínosabb a Fidesznek, amit a polgármesterei művelnek, akik pedig csupán igazodni szeretnének a központi hangütéshez. – erről beszélgetünk a politikai elemzőkkel..
Spicc
Eddig ismeretlen dokumentumokat hozott nyilvánosságra a The Times – A Margaret Thescher és Gorbacsov megbeszéléseiről készített feljegyzések szerint a nyugat akár fegyveres beavatkozást sem torolt volna meg, ha a Szovjetunió megakadályozza a két német állam egyesítését. – Horvát István nagykövet kommentálja a Globusz.net nevű portálon itthon olvasható híreket.
Spicc
Nemzeti válságkufárok tobzódnak a világválság hullámain, Magyarországon – de miért ilyen népszerűek, kérdezem Popper Pétert, akinek most jelent meg  Válság és megújulás című kötete.
Spicc
Kicsiben és nagyban is megvizsgáljuk, hogyan védhetőek meg a sportegyesületek. Ücsörgünk egy csónakház előtt a Rómain, egy kicsit a telepvezetővel aztán a Sporttanács elnöke arról beszél, hogy csak extra támogatással lökhető ki a gödörből a versenyszféra mezejére a sportvilág itthon, mert önmagától nincs ereje, hogy a régi modellből a kapitalista működésnek megfelelő szisztémára váltson.
Végül megbeszéljük a hetet Havas Henrikkel, Szörényi Péterrel és Tamás Ervinnel.  A mai műsor szerkesztője Törtei takács Kriszta, vágjunk bele.

Szignál  Szóból ért az ember
15.10   Mesterházi
15.18    PC20090912
15.33   Horváth
15.45   Popper

16.05   Vicsek
Nézzünk be mélyen a csónakházba. Tíz perc alatt kideríthető, hogy csak azok a közösségek és a birtokukban a közösségi vagyon maradhatott meg, ahol elég erős volt a klub tagsága, hogy megakadályozza a privatizációt, a korábbi egyesületi vagyon magánosítását, ami rendkívüli erőt, kapcsolati tőkét és kitartást igényelt, mert Magyarországon a közösségi vagyon megszerzésében semmilyen eszköztől sem riadtak vissza, akik rávetették magukat egy-egy húsos falatra. Húsz évvel a rendszerváltás után kezdhetjük újra felfedezni, hogy a klub-lét az nem szocializmus, az egyesület nem a közösség lefosztásának álneve és valamiért jól működik az ilyen életforma Nyugaton. Váradi Júlia riportja.
Bejátszás    Evezős

16.15   Vicsek
Vasárnap este a Szabad a pálya című műsorban hosszabban is hallhatják majd Sárközi Tamás és Pikó András beszélgetését, annak kapcsán, hogy a Nemzeti Sporttanács elnöke egy nagy tanulmányban foglalta össze, hogy miben kéne változtatni a magyar sport irányításában és támogatásában. Sárközi Tamás szemrebbenés nélkül leírja, hogy ötszörös támogatásra lenne szükség, ahhoz, hogy átsegítse az állam az egykori szocialista sportfinanszírozási modellből a valamennyire már önjáró, piacgazdasági modellbe a szövetségeket. Nem mellesleg azt is érdemes meghallani, hogy a fejlettebb országokban négyszer annyi diák sportol, mint Magyarországon.

Bejátszás   Sárközi

16.35   Megbeszéljük a hetet
16.45   Megbeszéljük a hetet
16.59   Vicsek
Hetes Stúdió legközelebb 166 óra múlva,
A műsor készítésében közreműködött Burger Lajos, Józsa Péter, és a szerkesztő Törtei takács Kriszta
Kellemes hétvégét, viszonthallásra.

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Pálinkás Szűts Róbert
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »