Az év belsőépítésze - 2005 - 2006.03.24
Görgényi Judit, okleveles belsőépítész, tervezőművész érdemelte ki idén „Az év belsőépítésze” címet.
A díjazott, az aranyozott bronz emlékplakett mellett, átvehette az alapítótól, Laki Pétertől az egymillió forintos jutalmat is.
Az immár nyolcadik alkalommal odaítélt elismerést csütörtökön vette át a kitüntetett dr. Finta Józseftől, a zsűri elnökétől és Laki Pétertől, a LAKI ZRt. elnök-vezérigazgatójától, a Fővárosi és Pest Megyei Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság Dísztermében rendezett ünnepségen.
A Laki Péter által, 1998-ban alapított díjat a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata évente ítéli oda az általa kiemelkedőnek, különleges tervezői értékkel bíró belsőépítészeti munka tervezőjének.
Immár sokadszorra ítélik műemléképület rekonstrukciójáért „Az év belsőépítésze” kitüntető címet.
Görgényi Judit 1966-ban szerzett diplomát Magyar Iparművészeti Főiskola Építész Tanszék, belsőépítész – tervező művész szakán. Dolgozott a Lakó- és Kommunális Épületeket Tervező Vállalatnál, a Tervezésfejlesztési és Típustervező Intézetnél (TTI), 1995-től pedig szabadfoglalkozású iparművész. Görgényi Judit számos kiállításon szerepelt, így az 1988-as Iparművészeti Múzeum „Hajlított bútor” kiállításán, az 1993-as Kiscelli Múzeumbeli „Schmidt bútorok a századfordulón” és ugyanitt 2001-ben „Egy közép-európai vállalkozó Budapesten” című tárlaton. Referencia munkái között, egyebek mellett, megtalálható bútorrendszer tanulmányterve a panelos lakások berendezésére (Horváth János belsőépítész tervezővel), a Kikelet Vendéglő terve (építész: Zoltai István), hazai lombos faanyagok felhasználási program - hétvégi ház beépített és mobil bútorai, kerti bútorcsalád terve. Belső tervezője volt a PM Számítóközpontjának (Bp., III., Lajos u.), a siófoki 43 ÁÉV szállodájának (építész: Szabó István, Makk István), a százhalombattai Olefin Szállodának (építész: Ligeti Tamás), az ózdi, a csepeli, a kunszentmiklósi és a rákoskeresztúri nevelési központnak, a balatonalmádi Kéttannyelvű Gimnáziumnak és Kollégiumnak (építész: Rutkay Gyula), a nyíregyházi Takarékszövetkezeti Bank Fiókjának, a Gödöllői Agráregyetem Könyvtárának, a budapesti Városmajori Gimnáziumnak (építész: Pethes Endre), a Credit Lyonnais Budapest, Vörösmarty téri tetőtéri irodáknak (építész: Kolbe Tibor), a Paksi Atomerőmű és a Pécsi Hőerőmű PR bemutatótermeinek, a Pápai Református Gimnázium Könyvtára (építész: Szrogh György), a budapesti Helikon Könyvesháznak, a Scheiber Sándor Általános Iskola és Gimnáziumnak (építész: Nyíri Péter), és a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság Fiumei úti Székháza felújításának és átalakításának (építész: Kun Zoltán).
Az év belsőépítésze - 2005 díj pályázatra összesen 19 pályázat érkezett be. A szakértői bizottság Görgényi Juditnak ítélte Az év belsőépítésze díjat, két munkájára is alapozva. Az egyik a Fővárosi és Pest Megyei Nyugdíjbiztosító Intézet rekonstrukciója volt. E munka legnagyobb értékeként a teljesen tönkrement épület visszaállítását tartották, amelyhez egy elismerésre érdemes magas szintű művészi alázat párosult. A művész úgy tette hozzá a maga véleményét a terekhez, hogy azok egykori szépségét aláhúzta, kiemelte. A másik Görgényi Judit által tervezett munka a budapesti Helikon Könyvesház belső terének kialakítása volt. Ezzel kapcsolatban a zsűri felhívta a figyelmet arra, hogy a főváros egyik legjobb, legszebb könyvesboltja példája annak, hogy a magyar belsőépítészet elmúlt ötven évének hatalmas értékei múlnak el nyomtalanul. Olyan értékek, amelyek pedig bőven és a jövőben is állták volna az idő kihívásait.
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Zentai Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »