Április 16. - 2018.04.16
Április 16.

Izrael Állam függetlenségének közelgő 70. évfordulója alkalmából a mai adásban az izraeli és a magyar irodalom átjárásaiba pillanthatunk bele. Vendégünk lesz Uri Asaf költő és festőművész, akivel életpályája és versei mellett a kabbala általa lefordított főművéről, a Zóhárról, valamint a kétnyelvű héber-magyar költészeti antológiáról is beszélgetünk, amelyet Marno Jánossal közösen ültetett át magyarra.

Telefonon kérdezzük a Tel-Avivban élő Goldstein Imrét sok évtizedes többnyelvű írói, műfordítói és színházi működéséről. Emellett pedig Valcz Péter színművész fölolvasásában a kortárs és közelmúltbeli izraeli irodalom számos remekével ismerkedhetünk meg: Etgar Keret párperces novellája mellett elhangzanak Simon Adaf és a magyar születésű Itamár Jáoz-Keszt versei, valamint Mordecháj Avi-Saul gondolatébresztő karcolata, akinek unokája nem más, mint a magyar író, Forgách András.

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Józsa Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »