November 18. - 2017.11.18
November 18.

A második világháborúban állítólag 7 millió gyerek született úgy, hogy az anya erőszak áldozataként esett teherbe, az apa pedig ismeretlen. Ennek a drámának a terhét ezek a családok életük végéig hurcolják. Magyarországon soha nem foglakozott ezzel senki, de hozzávetőlegesen 200 ezer ember lehet érintett benne. Vendégünk Pető Andrea történész, egyetemi tanár.

Dr. Bödör Csaba, az I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet munkatársa, több évet töltött az Egyesült Királyságban, fő kutatási területe az onkohematológiai daganatok genetikai hátterének vizsgálata.

Emléktáblát avattak Wiesmeyer Emil nyomdaigazgatónak, aki a második világháborúban több ezer zsidó ember életét mentette meg. A túlélők egyike, Komlós Gyuláné Kádár Anna mesél.

Vendégünk lesz még Lutter Imre előadóművész, drámapedagógus, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, és Náray Tamás divattervező is, aki több regényt írt már, legújabb könyvének címe: Zarah.

Elek Judit rendezőt pedig születésnapján köszöntjük.
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Pálinkás Szűts Róbert
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »