Szeptember 7. - 2017.09.07
Szeptember 7.


1,7 milliárddal többet költ a kormány idén hit-és erkölcstan oktatásra és tankönyvtámogatásra. Míg a KLIKK-hez tartozó iskolákban adott tankönyvekből tanítanak a pedagógusok, addig az egyházi iskolákban szabadon választhatnak a tankönyvekből és a módszertanból. Vallási kiadók terjesztenek egy könyvet, amiben technikai tanácsok vannak arra nézve, hogy hogyan neveljük gyermekünket.

„Miután imádsággal átgondoltunk minden más lehetőséget, ha úgy érezzük, csak a verés lenne célravezető, imádkozzunk gyermekünkkel együtt! Beszéljük meg a probléma súlyosságát, és hogy mit szeretnénk, mit tanuljon meg a verés által. Csak ezután verjük meg. Jó előre mondjuk meg a gyermekünknek, hogy a verés egy, kettő, vagy három ütésből fog állni. Soha ne legyen több három ütésnél. Ha bejelentjük, mennyi lesz, segít saját magunkat is kordában tartani. A Szentírás ki is mondja, hogy ne vond meg a vesszőt a te fiadtól.”

A könyv a felháborodás és a petíciók ellenére sem került le a polcokról. Mennyire fér bele a kereszténységbe az erőszak? Erről kérdezem vendégeimet: a botrányos könyvet kiadó Keresztény Ismeretterjesztő Alapítvány munkatársát Monty Taylort, a budapesti Szabad Evangéliumi Gyülekezet lelkipásztorát és Erős Mátét a Wesley János Lelkészképző Főiskola adjunktusát. Telefonon csatlakozik a beszélgetéshez Csepregi András a Fasori Evangélikus Gimnázium iskolalelkésze. Kötőtű ma 15 órától.
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Csík Juci
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »