Március 13. - 2017.03.13
Március 13.

A legfontosabb téma természetesen a mai köztársasági elnök választás lesz, arra kérem a hallgatókat, értékeljék a két jelöltet, a beszédeiket és a választás eredményét. Az öt órai hírek után felhívjuk Majtényi Lászlót.
Az első óra témája a magyar-szerb határon kialakult helyzet, az új, még szigorúbb menekültügyi szabályok bevezetése és a menekülőket érő fizikai bántalmazások, melyeket a jogvédő és segítő szervezetek folyamatosan állítanak és bizonyítanak, de amit a magyar kormány igyekszik cáfolni. A vendég: Léderer András, a Magyar Helsinki Bizottság munkatársa.
További témáink:
Beszéljük meg, hogy a kormánypárti médiabirodalom az elmúlt napokban csúcsra futtatta a a piszkos, karaktergyilkos negatív kampányt, ennek elsősorban a Majtényi László valamint a Momentum Mozgalom voltak a célpontjai. "Sorosozásból, idegenügynöközésből" sohasem elég? Vagy igaza volt a demokratikus ellenzék köztársasági elnök-jelöltjének: kevesebb több lett volna?
Beszéljük meg, hogy ha nem a saját emberei között és a saját sajtóközegében tartózkodik a miniszterelnök, akkor finoman fogalmazva is, egyre bátortalanabbnak tűnik. Az ATV-n bemutatott tegnapi riport bizonyítja, hogy fogta menekülőre a riporterek elől az Országházban és hogy szorult a sajtósa segítségére, mikor nem várt kényelmetlen kérdéseket tett fel neki a Klubrádió brüsszeli tudósítója, Nemes Gábor. Önök szerint kiáll még valaha vitára bárkivel is Orbán?
Beszéljük meg, hogy miközben az állam és az állami tulajdonú cégek hirdetéseikkel csakis a kormány propagandagépezetét zsírozzák, emiatt egyre szűkülnek a kormánytól független sajtó lehetőségei, és csökken maga a kormánytól független médiafelület nagysága is. A Klubrádió sem tudna fennmaradni a hallgatói támogatása nélkül, ezért indult ma útjára a hetedik támogató hetünk. Önök fontosnak tartják, hogy anyagilag is támogassák a nem Fidesz-uralta sajtó fennmaradását?
Beszéljük meg, hogy az ATV-nek adott interjújában Tarlós István azt érzékeltette, egyáltalán nem biztos, hogy még egyszer ringbe szállna a budapesti főpolgármesteri posztért. Önök szerint ez növelné az ellenzék fővárosi esélyeit?
És végül: emlékeznek még Horváth Leon-ra, arra az állami gondozott fiatalra, aki szembeszállt az embertelen gyermekotthoni rendszerrel, és pert nyert a gyámhivatal ellen? Leon, az egyik zalaegerszegi gyermekotthonban nőtt fel, ahonnan több botrány miatt elküldték az igazgatót. Az ombudsman a héten jelentésben írta le a másik ott lévő gyerekotthonról: a gyerekeket rendszeresen bántalmazták, megalázták, büntették. A jelentés hatására le is váltották annak a gyerekotthonnak is a vezetőjét. Közben azonban Leonnak 5 nap múlva el kell hagynia utógondozói otthonát, mert nem értesítette a hatóságot arról, hogy iskolát váltott. Leon az utcára kerül - egy kis szabálytalanság miatt. Aki kinyitja a száját ma Magyarországon, az így járhat?
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Pálinkás Szűts Róbert
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »