Október 10. - 2016.10.10
Október 10.

Ma délután Megbeszéljük. A műsorvezető Pikó András a következő témákat ajánlja.
Az első óra témája a Népszabadság bezárása és annak következményei. Beszélhetünk-e a a sajtó szabadságáról, ha megszűnik a médiapluralizmus és a szabad, független kritika csupán kis, létükben fenyegetett nyilvánosság-szigeteken lehetséges? Miért üzent ilyen brutálisan a hatalom és vajon jól értjük-e az üzenetét? Mi lesz az újságírókkal? És mi lesz a nekik beszélő forrásokkal, adatközlőkkel azután, hogy az újságírók már két napja nem férhetnek hozzá sem a számítógépeikhez sem pedig a személyes holmijaikhoz? Ki fog ezután bármit is elárulni egy újságírónak?
Ha nem szabad a média, akkor nem beszélhetünk demokrációról sem - mi lehet erre a válasz? Ellenállás, kivonulás és bojkott? Az első óra vendége Haraszti Miklós 2004 és 2010 között az EBESZ sajtószabadság-felelőse és telefonon kapcsolódik a beszélgetésbe Polyák Gábor a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője.
A második óra témái:
Végleg kivonul a parlamentből a DK - kis megszorításokkal. Új ellenzéki stratégia? Kik követik majd?
Ma benyújtják az alaptörvény módosítását a parlamentben, amely egyértelműen kimondja, Magyarországra idegen népességet nem lehet betelepíteni. Orbán Viktor számít minden parlamenti képviselő egyetértésre és csak a kész szövegről lehet vitázni. Mit lépjen az ellenzék?
Több ezren tüntettek a hétvégén a Római partért. A Maradjanak FÁK a Rómain csoport tagjai biztonságos árvízvédelmet és természetes, ápolt Római-partot szeretnének,és azt, hogy a Nánási úton épüljön fel a gát, ne közvetlenül a parton a mobilgát. A tüntetésen idézték Orbán Viktort is, aki miniszterelnökként 2013-ban azt mondta: "aki a hullámtérben lakik, annak az életét természetesen megmentjük, de az ingóságaikról maguknak kell gondoskodniuk” Vajon most is érvényesek a miniszterelnöki szavak, miután kiderült, hogy Orbán oligarchája, Garancsi István épít 50 lakásos lakóparkot a hullámtérbe?
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Rózsa Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »