Postapalotát újított fel a Jánosik Kft. - 2014.05.21
Ismét régi pompájában ragyog Budafok egyik legszebb épülete, a Városház téren álló Postapalota. Az 1300 négyzetméternyi teljes homlokzat felújítását a napokban fejezte be a munkálatokat végző Jánosik és Társai Kft. szakembergárdája – tájékoztatott Jánosik Lajos, a felújítást végző cég tulajdonosa.
Az 1929-33 között épült palota jelenleg a Magyar Telekom és a Magyar Posta közös tulajdona. Földszintjén a Budafok 1. számú postahivatal működik, az emeleti részen pedig a Telekom távközlést szolgáltató berendezései üzemelnek. A mintegy 40 millió forint értékű rekonstrukciót a Jánosik Kft. a tulajdonos cégek megbízása alapján végezte el. Az építőkkel szembeni elvárás volt, hogy a megszépülést hozó renoválás közben egy percre sem lehetett az épületet bezárni. A postahivatal és a telefonközpont is végig, folyamatosan működtek.
Az elmúlt évtizedek viszontagságai meglehetősen megviselték az épületet. Szinte sehol sem volt nyoma a régi pompának. A ma már látható korhű megújulás érdekében a rekonstrukció építész tervezője, az Att-Cad Kft. többször egyeztette a helyi védelem alatt álló épület megújítási lehetőségeit és előírásait a Nemzeti Örökségvédelmi Hivatallal. Az épület új, speciális külső vakolatot és színezést kapott, felújították az összes kovácsoltvas ráccsal díszített ablakot, valamint a külső bejárati ajtókat. Kijavították a tetőszerkezetet, új hófogó és ereszcsatorna rendszer épült, és a villámvédelem is megújult. Különleges figyelmet és szakértelmet igényelt a tardosi keménymészkőből készült lábazat és a külső lépcsősor csiszolása, fényezése. Ezeket a munkákat hétvégeken, illetve munkaszüneti napokon végezték, hogy ne akadályozzák az ügyfélforgalmat.
A beruházó és kivitelező szakemberek gondos munkája eredményeként a Postapalota visszanyerte régi szépségét. A hatalmas jón oszlopfőkkel díszített impozáns épület ismét büszkesége lett Budafok megújuló belvárosának.
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Suba Krisztina
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »