Elavuló hőszigetelés - 2014.04.16
A jövőre életbe lépő új épületenergetikai szabályozás 14-16 cm vastagságú falszigetelést fog előírni – állítja Kruchina Sándor, az építészeti hőszigetelésben meghatározó Austrotherm Kft. szakértője.
Húsz évvel ezelőtt 4-5 cm vastag hőszigetelést tettek a falakra. A hőszigetelő anyag ugyan még kiváló állapotban van a mai napig a falakon, de ez a vastagság azonban már nem elégséges. A várható szigorításoknak még nincs végük: hat év múlva már csak közel nulla káros-anyag kibocsátású épületeket lehet majd építeni. Ez azt jelenti, hogy még körültekintőbben kell megtervezni a házak energiafogyasztását. Ha valaki húsz éve 12 centi vastagon szigetelt, annak még nem kell hozzányúlni az épületéhez. Ez azt is jelenti, hogy a 12 centiméteres szigeteléssel nem csak számottevő többlet energiát takarítottak meg az elmúlt évtizedekben, de az épület tulajdonosát az újraszigetelés beruházási költségei sem fogják még terhelni.
Ugyanezt kell végiggondolniuk azoknak is, akik ma vágnak bele az épület felújításba. Ha csak a mostani minimum értéket szem előtt tartva szigetelnek, úgy a ház energetikailag már pár év múlva is elavult lesz. A tulajdonos könnyen szembesülhet azzal, hogy újra kellene szigetelni az épületet. Vastagabb lemezekkel jelentősen megnövelhető a szigetelés gazdaságossága – véli Kruchina Sándor.
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Rózsa Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »