Élénkülő ipar – élénkülő fejvadászat - 2014.04.09
Választásokat megelőzően stagnál, azt követően pedig, jó esetben meglendül a gazdaság. A gazdaság megélénkülésnek kedvezhet, ha nincs kormányváltozás, mert a szereplők már ismerik az előző évek tapasztalatai alapján a várható trendeket, kapcsolatokat, szabályokat és azonnal igazodni tudnak. Kormányváltáskor körülbelül fél év is eltelik, míg kialakul az új gazdaságpolitikai koncepció, amihez a vállalatok saját tevékenységüket hozzá tudják igazítani – mondja Deák Andrea, a hazai és külföldi szakmai körökben ismert fejvadász, a GreenSearch vezetője.
A választások előtti egy-két hónap a várakozással, a kivárással telik el. Ha megszületett a választók döntése ismét megpezsdül a gazdasági élet. Ha a régi kormány marad, a helyén gördülékenyebben folytatódhat a termelés, a szolgáltatások a kereskedelem újbóli növekedési pályára állítása. Magyarországon jelenleg az egyik húzóágazat az autóipari gyártás és azok beszállítói köre, de már az építőiparban és a hozzájuk kapcsolódó iparágakban is érezhető kisebb, nagyobb élénkülés. Ez a tendencia a fejvadászi megkeresésekből, a megbízások gyarapodásából is érzékelhető. A válságot azok a cégek élték túl, vagy kisebb veszteségekkel, amelyek nemcsak a hazai piacra termeltek, értékesítettek, hanem külföldre, más országokra is nyitottak illetve akiknek a termékei megkerülhetetlenek, kellenek. A világválság már a múlté, úgy tűnik, a gazdaság túl van a nehezén. Deák Andrea személyes tapasztalata, hogy míg korábban, a válság kezdetén a cégek többsége létszámleépítésbe kezdett, ma már ha lassan is de a beindult fellendülés kapacitásbővítést, fejlesztést igényel. Ehhez pedig új vagy más munkaerőre, új szakemberekre van szükség. Az iparágak egy része tehát úgy tűnik, fellendülőben, kérdés, hogy miként talál magára globálisan a piac – véli Deák Andrea.
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Józsa Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »