Ásványvíz palackozót épít a Jánosik Kft. - 2014.03.27
Új, zöldmezős beruházásként 2000 négyzetméter alapterületű ásványvíz palackozó üzemet épít Deteken, helyi vállalkozók megbízásából, a Jánosik és Társa Kft. A kis abaúji faluban kiváló minőségű, lúgos kémhatású ásványvíz forrást találtak, és erre települ rá az üzem. A 330 milliós beruházás kivitelése már javában zajlik – tájékoztatott Jánosik Lajos, az építést végző cég tulajdonosa.
Az üzemcsarnok építéséhez állami támogatást is nyertek az építtetők, a többi részt magánerőből finanszírozzák.
A beruházás előkészítésében is részt vállalt a kivitelező, a tervek is a Jánosik Kft.-nél készültek. Az acélszerkezetes, szendvics paneles csarnokban kap helyet a palackokat előállító fröccsöntő részleg, a palackozó üzem, s itt lesznek majd az irodák, szociális helyiségek, az öltözők, mosdók. A palackokat előállító és a palackozó technológiai berendezéseket egy német cég szállítja, helyezi majd üzembe.
A kivitelezést nehezítette, hogy az üzem egy meredek terepen létesül, s emiatt mintegy 10 ezer köbméter földet kellett megmozgatni. Az építkezés során átlagban 30-40 ember dolgozik a Jánosik Kft.-től.
Az új létesítmény 20 – 30 embernek ad majd folyamatosan munkát. Ez az elmaradott, szegénység sújtotta térségben nagy szó, hiszen a község lakóinak 10 százalékát jelenti. Időben megkezdik a leendő dolgozók képzését.
A Jánosik Kft.-nek az üzemcsarnok kivitelezése szép, de nem ismeretlen feladat, hiszen több hasonlót építettünk már az országban– mondta Jánosik Lajos.
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Szakonyi Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »