December 4. - 2017.12.04
December 4.

December 2-án volt négy éve, hogy elhunyt Bächer Iván. A mai Konkrét elején rá emlékezünk. Nincsenek Bächer Ivánok, hiányukkal csökken is komfortérzetünk, meglopnak, utánunk járnak, fenyegetnek, bántanak bennünket. A bántások "virtuális" és "valós" lecsapódásáról beszélgetünk ma három vendéggel:

Először Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkárt a cyberbullyingra és az online kiszolgáltatottságra adott kormányzati válaszokról, a Digitális immunerősítő csomagról kérdezem.

Aztán a Konkrét vendége lesz Ződi Zsolt, az MTA TK Jogtudományi Intézetének tudományos munkatársa, aki a Big Data-specifikus problémákról, az új adatvédelmi gondokról számol be.

A műsor második felében pedig a virtuális fenyegetettségekből a valósokba zuhanunk Barna Emília egyetemi adjunktussal, a BME kutatójával. Vele zaklatásról, a nők elleni erőszakról, a #metoo kampányról és annak társadalmi kontextusáról, valamint a vélt, a rejtett és valós veszélyekről beszélgetek.

Mindezek hétfőn 15:00-tól a Konkrétban.

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Eisen-Kiss Erika
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »