Az oroszbarát szélsőséges szervezetek nemzetbiztonsági fenyegetést jelentenek – Juhász Attila - 2017.04.29
Hallgassa meg
Az orosz dezinformációs propaganda - a menekültválság kapcsán - a magyar közmédiára volt a legnagyobb hatással a közép-kelet-európai térségben – mondta el Juhász Attila, a Political Capital igazgatója a Hetes Stúdióban a Finn Külügyi Intézet kutatására hivatkozva.
A Political Capital 2016-2017 folyamán megvizsgálta, hogy Oroszország mely közép-kelet-európai gyűlöletcsoportokra gyakorol hatást. Megállapították, hogy a szóban forgó szélsőséges szervezetek nemzetbiztonsági fenyegetést jelentenek: szeparatista, revizionista és ultranacionalista törekvéseikkel a második világháborúig visszanyúló és határokon átívelő történelmi sérelmeket tartanak életben.
A Kreml forgatókönyvei már korábban is számoltak államok területi széthullásával, és támogatták a nyugati világ különböző részeinek szeparatista mozgalmait. Az olasz Északi Ligától a kaliforniai szeparatista mozgalomig számos szélsőséges szerveződés élvezte Moszkva támogatását. Az országtanulmányok bemutatják, hogy a Kreml 2014 utáni stratégiája miként támogatja a szélsőséges vagy paramilitáris szervezeteket, hogyan próbálja aláásni az Ukrajnával és az Egyesült Államokkal kialakult kétoldalú kapcsolatokat, illetve destabilizálni a régiót.
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Burger Lajos
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »