Dinamó effekt
A Dynamo Effect egy 210 rádióműsorból álló rádiókampány, melyet Ausztriában, Franciaországban, Németországban, Magyarországon, Írországban, Olaszországban és Spanyolországban sugároz 300 rádióállomás. A kampány témái: klímaváltozás, élelmiszer és földművelés, öko-otthonok, fűtés és hűtés, természetbarát elektromosság, villamosenergia végfelhasználás, újrahasznosítás, észszerű közlekedés, okos járművek, környezettudatos vállalatok.

A Dynamo Effect célja, hogy csökkentse a különbségeket az európai országok közt az intelligens energiafelhasználás és fenntartható közlekedés területein, és támogassa a "legjobb megoldások" (best practices) tapasztalatainak országok közti cseréjét. A projekt honlapján összegyűjtjük és promotáljuk a különböző, témával kapcsolatos helyi eseményeket. Továbbá közzéteszünk olyan tudományos anyagokat, melyeket tudományos partnereink (Energiaklub) és helyi szakértőink dolgoztak ki.

30 db fél órás műsor, sok megszólalóval, és kevés állandó rovattal. A téma mindig az energiahatékonyság, és ezt bontogatjuk további alfejezetekre. Szó lesz egyebek mellett fenntarthatóságról, nap és szélenergiáról, geotermális és biomassza erőművekről, de a
lakásfelújításhoz és a közlekedéshez is adunk hasznos tippeket. A mindennapi életünk során felmerülő problémákra is kitérünk, hasznos ötleteket és fontos kérdéseket pedig  a műsor fórumára várunk.

Állandó műsorszám a Zebegényi Remete különvéleménye, és kísérleti eredményei: a pályaelhagyó informatikus a meredek hegyoldalon egy kis faházban, csak árammal próbálgatja saját életmódját minnél inkább
fenntarthatóvá tenni. Az ő egyszemélyes ökofalujában felmerülő hétköznapi kérdésekre szakértők adják meg a lehetséges válaszokat. Pl. hogyan komposztáljunk, mivel szigeteljünk, és melyik szennyezi kevésbé a
környezetet a fatüzelés vagy a villanyradiátor...? A műsorban felsorakoznak még a méregzöldtől a halovány almazöldig minden árnyalat civil képviselői, a tudományos fokozatok birtokosai, vagy épp a lelkes házi barkácsolók.

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Csík Juci
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »