„Klubrádió
Reggeli gyors

Zúgolódnak a rendőrök, a vezetőik dupla pénzt kapnak

25/11/2020 14:07

| Szerző: Klubrádió/K.K.

Rossz időben, szerencsétlenül kétszerezi meg a rendészeti vezetők illetményét a kormány. A testületben, a közrendőrök körében felháborodás és keserűség van.

2020. november 25. Reggeli gyors - részlet 20.11.25. Pongó Géza
07:04
00:00

A honvédelmi törvény módosításába rejtette a kormány sunyi módon azt a változtatást, amellyel a rendészeti csúcsvezetők illetményét megduplázza. A rendőrség első emberein kívül jól járnak a pénzügyőrök, terrorelhárítók vezetői, az idegenrendészetben, büntetés-végrehajtásban, katasztrófavédelemben, nemzetbiztonsági szolgálatoknál dolgozók parancsnokai, sőt még a Kövér László magánhadseregének titulált országgyűlési őrség legmagasabb beosztású tisztjei is.

Az illetmény megemeléséről a kormány valószínűleg nem tárgyalt senkivel, a Független Rendőr Szakszervezettel biztosan nem, ők még tájékoztatást sem kaptak. Utólag sem. Pongó Géza főtitkár szerint a rendőrségnél nagy a felháborodás és a keserűség. Elképesztően rosszkor hozta meg ezt a döntést a kormány. Szolgálni kell a határokon, részt kell venni a járvány elleni védekezésben, az elvezényelt rendőrök munkáját a kollégáiknak kell elvégezniük, iszonyatos a leterheltség. Az 50 ezres testületből évente kétezren távoznak, utánpótlás alig van. Budapesten és a többi nagyobb városban égető a hiány. Komolyabb, legalábbis érezhető béremelésre számítottak. Volt ugyan egy 10 százalékos fejlesztés, de azt már nem tudták elérni, hogy ez bekerüljön az alapjuttatásba. Egy kezdő tiszthelyettes 160 ezer forintra számíthat havonta, és a pályája végén sem lesz csillagászati összeg a zsebében. Így hát fogy a létszám. A feladat meg szaporodik.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt.

Reggeli gyors
2020.11.25. 06:00
Műsorvezető: Lampé Ágnes

 

 

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.
Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.
Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás