„Klubrádió
Ezitta Fórum

Vihoghat-e a műsorvezető? - hallgatóink kérdeztek

20/03/2019 16:15

| Szerző: Klubrádió

Mi tetszik és mit hiányolnak a Klubrádió műsorából a hallgatók? Bővülhet-e a zenei kínálat, lehet-e a törvényeket röviden és érthetően elmagyarázó műsor, hogyan juthat el vidékre jobban a rádió hangja és hogyan jelenhet meg több vidéki hír az adásban?

2019. március 20. Ezitta Fórum (2019/12. heti adás, 2019. 03. 20.)
31:09
00:00
Műsorvezetők: Lampé Ágnes, Neuman Gábor

Lehet-e több vidéki hír, megszólalhat-e több vidéki ember a Klubrádióban?

A rádió is fontosnak tartja, hogy hangja eljusson Budapesten kívülre is, ezért vidéki tudósítói hálózat kialakításán dolgozik. Ennek eredményeképp például szerdán, helyi tudósítónk segítségével beszámoltunk egy pécsi tüntetésről, amelyet a városba látogató Áder János köztársasági elnök ellen tartottak. (Fontos megjegyezni, hogy a Klubrádió vidéki frekvenciáit elveszítette, a vidéki média legnagyobb része pedig mára a kormány kezébe került.)

Lehet-e több klasszikus és több régi magyar könnyűzene, akár a '40-es, '50-es évekből is?

Nehéz a zenei szerkesztő dolga, mert vannak, akik több komolyzenét szeretnének, mások pedig éppen ellenkezőleg. (A Klubrádióban nem csak az adások között hangzanak el dalok, több olyan műsor is van a csatornán, amelyben a zenéé a főszerep: Jazzteszt, Kék Ördögök, Felületi feszültség, Felütés, Örömzene, Basszus, vagy akár a Popfilter és a Dr. Bubnó Roll.)

Miért nem M. Dénes Tamás készíti minden nap a sporthíreket? A betelefonáló hallgató nagyon szereti kollégánk stílusát.

M. Dénes Tamás egyedi hangulatú sporthíreit péntekenként péntekenként hallgathatja a Klubrádió közönsége, a többi napon már nem. Ennek oka, hogy a szerkesztő Bécsbe költözött, ezért csak ez az egy alkalom fér bele az idejébe.

Van-e lehetőség a rádióban egy törvényeket érthetően, hétköznapi nyelven bemutató műsor elindítására? Mivel sokan nem ismerik a jogszabályokat és nincs lehetőségük a tájékozódásra.

A hírekben is foglalkoznak bizonyos törvényekkel, de Bolgár György Az igazság pillanata című pénteki műsorában szembesíti a kormány kommunikációját a valósággal, és ez igen gyakran törvényekhez kapcsolódik.

+1 kérdés:

Egy hallgató azt is szóvá tette, hogy a Reggeli gyors egyik pénteki adásában a két műsorvezető, Pikó András és Panxnotdead Miklós szerinte „végigvihogta” az adást, úgy viselkedtek, mint a gyerekek. Egy másik hallgatónak viszont pont ez tetszett a műsorban, ő arról beszélt, hogy nem szabad mindent véresen komolyan venni, és egy reggeli hírműsorban is van helye a vidámságnak.

És ez még nem minden, hallgatóink több más kérdést is feltettek a műsorban, amelynek hangfelvételét a cikk elején találja!

Ezitta Fórum
2019. március 20., szerda 12:15
Riporterek: Bálint Judit, Göczey Zsuzsa, Lampé Ágnes, Kárpáti Iván