„Klubrádió
Esti gyors

Versenybe száll Mészáros Lőrinccel a Kétfarkú Kutyapárt

2/08/2019 20:25

| Szerző: Klubrádió

Egészséges, tisztességes verseny várható a képzési piacon, ahol a Kétfarkú Kutya Népfőiskola a Mészáros-féle Talentis Gyakornoki Programmal igyekszik konkurálni. Az oligarchaképzés mellett képesített pénzmosók és okleveles céghálószövők kinevelésével is foglalkoznak – mondta el a Kutyapárt vezetője.

2019. augusztus 02. Esti gyors-részlet/Interjú Kovács Gergellyel (19.08.02.)
04:23
00:00

Még melegében reagált a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Mészáros Lőrinc csoportja által indított Talentis Gyakornoki Programra. A kezdeményezés célja, hogy fiatal munkaerőt képezzen a kormányközeli vállalkozó cégei számára is. Kivételes karrierépítési lehetőséget ígérnek pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak és pályakezdő diplomásoknak. Több területre várják a jelentkezőket, például dizájn, vasúti innováció, precíziós növénytermesztés.

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke szerint most legalább érthetővé vált, miért szünteti meg a kormányzat az OKJ-s képzést. Úgy tűnik, Mészáros út a többi terület mellett az oktatást is átveszi az országban – tette hozzá.

 

A politikus a meghirdetett szakmai programokról külön is szót ejtett, mert az szerinte csak a felszín, Az MKKP jobban utánajárt a dolognak, és megtudta, hogy valójában mindenkit gázszerelővé fognak képezni, ugyanis Magyarországon ez a siker és meggazdagodás egyértelmű útja – hangsúlyozta,

A pártvezető szerint amúgy Mészáros Lőrinc lenyúlta az MKKP ötletét, mert már egy éve működik a Kétfarkú Kutya Népfőiskola, ahol többek közt oligarchaképzés is folyt, de képesített pénzmosó és okleveles céghálószövő is lehetett, aki elvégezte. Ráadásul a Talentis programban meghirdetett területekkel is foglalkoznak, ezért a Kutyapárthoz is nyugodtan mehetnek a gyakornokok passzivistaként. Példaként említette, hogy vasúti innovációként megépítették a rákosrendezői vasútállomásnál bicikliutat építettek, precíziós növénytermesztőként pedig évek óta gerillakertészkednek.

Egészséges, tisztességes verseny várható tehát a képzési piacon, ahol a Kétfarkú Kutya Népfőiskola és a Mészáros-féle Talentis Gyakornoki Program egyenlő esélyekkel indul – hangsúlyozta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Esti gyors/Interjú Kovács Gergellyel
2019. augusztus 02., péntek 18.50
riporter: Lampé Ágnes