„Klubrádió
Klubdélelőtt

Van olyan cél, amihez a nem-akarás vezet el - Klubdélelőtt

13/07/2019 06:47

| Szerző: Klubrádió

Ismét sok-sok érdekes téma a Klubdélelőttben, Kun Zsuzsa vendégei sosem unalmasak.

2019. július 13. Klubdélelőtt (2019. július 13., szombat 09:00)
159:02
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa
9.00: Carmenként meghódította a világ legnagyobb operaházainak színpadait, Vizin Viktória mezzoszoprán azonban ennél többre vágyott. Mindig is szerette volna egyesíteni a képzőművészetet, a színjátszást, az ének- és a mozgásművészetet, erre húsz évet kellett várnia - most ez az álma is megvalósul.

 
Szekeres Dénes
 

9.30: Dr. Veszely Judit az Állami Egészségügyi Központ Mozgásszervi rehabilitációs osztályán dolgozik, ahol - a súlyos koponya- és agysérültek kivételével - minden típusú mozgásszervi betegség rehabilitációjával foglalkozik.

10.00: Szekeres Dénes rendezett tíz tavaszi fesztivált, tizennégy játékfilmszemlét és három VIT-et, Pécs viszont a legjobb tévészerelőjét vesztette el, amikor átállt a művészvilágba, és némi kerülővel filmes lett. Azóta több száz filmben dolgozott gyártásvezetőként, majd producerként. Születésnapján köszöntjük

10.30: Brit és magyar kutatók, köztük Dr. Dénes Ádám, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetéből kimutatta, hogy egy testi sérülés a gyulladásos folyamatok nem megfelelő szabályozásával együtt milyen hatással lehet a fájdalomérzékelésre az idegrendszerben, és arra is rájöttek, hogy néhány éven belül enyhíthetők lesznek a krónikus fájdalomszindróma tünetei.

11.00: Muladi Brigitta művészettörténésszel különös módon az alvásról beszélgetünk. Arról, hogy ez jellemzően olyan emberi tevékenység, amelyet kifejezetten nehéz akarattal véghezvinni, mivel az elalváshoz inkább egyfajta nem-akarásra van szükség. Ellazultságra, a bizalom és kiszolgáltatottság teljes elfogadására, a környezettel való azonosulásra. Vajon megteremthető-e nyilvános helyen ez az állapot, ha az otthon biztonságában is nehéz?

11.30: Kőrössi P. József legújabb könyvének címe: Naplóromok. Az író ennyit fűz hozzá a könyvéhez: "...én is beszélgettem Palival, Rézzel, s azokat a beszélgetéseket én akkor azonnal le is jegyeztem. Emlékezetből, látogatásaim után, éjszaka, sokszor hajnalig írtam. Ezeket a szövegeket kerestem meg a masinámban, ezekből állt össze az a kézirat, amelyből most könyv is lehetett."

 

Klubdélelőtt
2019. július 13. szombat 9:00 (ismétlés szombaton 22:00-kor)
Műsorvezető: Kun Zsuzsa