„Klubrádió
Hetes Stúdió

Van még rabszolgaság Magyarországon

20/07/2019 13:28

| Szerző: Klubrádió

Zöldpárti EP-képviselőkkel beszélgettünk Ursula von der Leyen megválasztásáról; metróvá építenék át a szentendrei HÉV-et; több ezer ember él rabszolgaként Magyarországon; Donald Trump rasszistának minősített kijelentései republikánus szemmel.

2019. július 20. Hetes Stúdió-részlet/Tartalom (2019.07.20.)
01:32
00:00

Szűk többséggel lett meg az Európai Bizottság új elnöke, a zöldek például nem szavazták meg Ursula von der Leyent, de, mint összeállításunkban hallani fogják, azért, mert nem akartak a szélsőjobbal együtt voksolni. Az elnök támogatásáról később lehet szó részükről, de kérdés, ezzel a legitimációval mennyire lehet erős a német politikus pozíciója.

A szentendrei HÉV a föld alá süllyed, a Pacsirtamező utcai villamos visszaépítése, Aquincum Duna-híd- ezek az új Budapest Mobilitási Terv nagyobb falatjai, de lesz dugó díj is, legalábbis újra elővették a 2015-ös ötletet.

A Global Slavery Index tavalyi jelentése szerint 35 ezer ember él Magyarországon rabszolgasorban: kényszer-prostituáltak, uzsorások rabjai és az úgynevezett csicskák, akikből csak Szarvason 150 van. Pakodon egy családot vádolnak emberkereskedelem bűntettével.

Régen volt, amikor amerikai elnököt faji uszítással lehetett vádolni, de most a régi idők nyomasztó visszatérésétől lehet tartani. Donald Trumpot a képviselőház rasszistának bélyegezte. Tom Lantos egykori jó barátját, Thomas Campbell volt kaliforniai republikánus képviselőt kérdezte Csenyánszky Judit.

Az adást a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg. (A címlapi kép illusztráció, forrás: flickr.com)

Hetes Stúdió
2019. 06. 20. szombat, 15.00
Műsorvezető: Szénási Sándor