„Klubrádió
Reggeli gyors/Reggeli személy

„Valami mellett és nem valami ellen”

29/07/2020 13:33

| Szerző: Klubrádió/Kazinczi Károly

Alföldi papucs, szimatszatyor strasszolva – ez a kezdet. A kifutás pedig a kétkamarás parlament lehet.

2020. július 29. Reggeli gyors/Reggeli személy (2020. július 29., szerda 09:00): Herczeg Zoltán
43:13
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Lampé Ágnes, Dési János, Szénási Sándor, Para-Kovács Imre

A jelenlegi aberrált politikai berendezkedés helyett egy tökéletesen új rendszerre van szükség. A mostanit kívülről nem nagyon lehet megváltoztatni, esetleg belülről rághatja szét magát. A politikusok nagy részének, sőt az ellenzéki pártoknak is megfelel ez a felállás, hiszen kiválóan lehet lopni, időnként lehet cserélni a miniszteri bársonyszékeket. Körülbelül így látja az ország helyzetét Herczeg Zoltán divattervező, designer, aki az Index melletti tüntetés egyik szónoka volt.

Véleménye szerint a demokrácia azt jelenti, hogy az embernek megvannak a saját érdekei, és az államtól azt várja, hogy biztosítsa a lehetőségeket a polgárai számára. Pillanatnyilag nincs kire szavazni – mondja. Az emberek kezdenek teljesen kiábrándulni a pártpolitikából. Egyfajta vákuum van a gondolkodásra, igény arra, hogy normálisan, ép ésszel működjék az ország.

Herczeg Zoltánnak már nincsenek politikai ambíciói, Orbán Viktort szidni, legengszterezni már unalmas, nem érdekli, hogy mit vásárolt éppen Mészáros Lőrinc, vagy Tiborcz István ma mennyivel gazdagodott. Nem fröcsögni akar, hanem építeni, ahogy sok társa is. Azt gondolja, hogy az aljas, alattomos, kőkorszakot idéző támadások ellen az ész véd. Az okosabb ember boldogabb, nem mellesleg, jobban is boldogul.

A Reggeli gyorsban arról is beszélt, hogy miként lehetne eljutni a kétkamarás parlamenthez, az úgynevezett tizedes-rendszer segítségével. Egyéb közös gondolkodás is zajlik ilyen kérdésekről a Változtassunk Végre Valamin Facebook oldalon.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt.

Reggeli gyors/Reggeli személy
2020.07.29. 06:00
Műsorvezető: Para-Kovács Imre