„Klubrádió
Esti gyors

Valami Amerika - Szénási Sándor jegyzete

16/05/2019 18:02

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

Az Egyesült Államokban a Marshall Project nevű nonprofit újságíró konzorcium kimutatta, hogy – legalábbis arrafelé - a bevándorlás és a bűnözés között nincs kapcsolat, akkor sincs, ha az illegális határátlépőket is beleszámítják a felmérésbe. Sőt kemény bevándorlások idején még az is előfordult, hogy a bűnözés éppen hogy csökkent. Furcsa dolog, de mit tegyünk?

2019. május 16. Esti gyors-részlet (2019.05.16. Szénási Sándor jegyzete)
02:50
00:00
A kormánypárti média elkötelezett olvasói ma a következőket tudhatták meg a migránsfrontról: muszlim férfi szúrt le zsidó nőt Svédországban, 11 éves gyereket késelt meg egy afrikai Németországban, egy líbiai terrorista feleségének ügyvédjét a brit állam fizeti, míg a terrortámadás áldozatai egy pennyt sem kapnak, valamint teljes kudarc a migránsok iskolai integrációja.

Kezdjük azzal, hogy az áldozatokkal együttérzünk, az őket ért támadások undorítóak, az igazságszolgáltatás éljen a legnagyobb szigorral. Ezzel együtt a felhozatalt elég szegényesnek látjuk, voltak már jobb idők is, amikor csak az Origón napi húsz-harminc migránsbűn virított, most meg ez a tessék-lássék. Miközben - ahogy Magyarország kormányától tudjuk - a beözönlés folyamatos, a szocialista Timmermans már megint jöttmenteket telepítene; Weber, a Néppárt bizottsági elnök jelöltje pedig humanitárius felelősségről papol, az a Weber, akinek - mint a 888.hu szellemesen megjegyzi – a karizmája egy felmosórongyéval azonos.

Mármost mi magyar emberek vagyunk, a nem puha és nedves, hanem kemény karizmájú magyar kormánynak hiszünk, és kizárólag folyamatos látászavarainknak tudjuk be, hogy nem vagyunk képesek detektálni a migránsokat, akik pedig áradatként folyják tele szegény hazánkat. Voltaképpen ez az egyetlen bajunk Európával, ez a migránsimádat, egyébként, ahogy a már említett utcai harcos, a háromszor nyolc lehangoltan közölte, 85%-ban uniópártiak vagyunk.

De most feloldjuk az ellentmondást.

Mi elhisszük, hogy az Unióba érkező migránsok egytől-egyig bűnöző hajlamúak, azt is, hogy ezt meg nem nevezett statisztikák bizonyítják. Viszont az Egyesült Államokban a Marshall Project nevű nonprofit újságíró konzorcium kimutatta, hogy – legalábbis arrafelé - a bevándorlás és a bűnözés között nincs kapcsolat, akkor sincs, ha az illegális határátlépőket is beleszámítják a felmérésbe. Sőt kemény bevándorlások idején még az is előfordult, hogy a bűnözés éppen hogy csökkent. Furcsa dolog, de mit tegyünk?

Innen az ötlet. A mi bevándorlóinkat cseréljük ki az amerikaiakra, akár az illegálisokra is, és a bűnözési hullám rögvest elcsitul majd, a bűnözésnek annyi, lankáinkra béke költözik, és mexikói melódiájú spanyol szó.

Mert hát a becserélt illegálisok legalább 10 millióan vannak, ahogy betódulnak, egy taszítással az ország egyik sarkába löknek minket, csupán ott fecseghetünk tovább exotikus nyelvünkön.

Valamit valamiért.

Szénási Sándor jegyzete a 2019. május 16-i Esti gyorsban hangzott el.