„Klubrádió
Reggeli gyors

Vajon mit vétett Kuna Tibor?

30/07/2019 14:20

| Szerző: Klubrádió

Kormányközeli üzletekben részt venni látványos és nagyon gyors meggazdagodást jelent, de hozhat még gyorsabb bukást, sőt börtönt is.

2019. július 30. Reggeli gyors - részlet 19.07.30. Jandó Zoltán
06:03
00:00

NER-lovagnak lenni sem életbiztosítás. Ezt bizonyítja Kuna Tibor esete, akinek két éve még piacvezető médiaügynökségei voltak, de ahogy kiesett az Orbán-pixisből, megvált azoktól. Piaci pletykák szerint elszámolási vitái voltak, de eljárás is indult ellene, mert a gyanú szerint számlákat vásárolt, illetve hamis számlákat fogadott be. Feltehetően úgy ömlöttek hozzá az állami milliárdok, hogy azzal már nem tudott mit kezdeni.

A Trinity Communications Kft. és a Young and Partners Kommunikációs Kft. történetéről a G7.hu számolt be, a gazdasági hírmagazin újságírója Jandó Zoltán a Reggeli gyorsban beszélt erről. A legjobb évben a két cég 29 milliárdos árbevételnél járt, aztán Kuna Tibor valamit hibázhatott, elbukott.

Van ennek a piacnak egy szegmense, amely valóban piaci alapon működik, de az állami megrendelések irányítottak. Egy hivatal költi el a kommunikációra szánt pénzt, de csak bizonyos ügynökségeken keresztül, amelyek aztán szintén kiválasztott tévékhez, rádiókhoz, lapokhoz csorgatják tovább annak egy részét.

Ez az állami piac pillanatok alatt átrendezhető, Kuna cégeinek szerződéseit napokkal az aláírás után bontották fel. A növekedésük is látványosan gyors volt, a bukásuk azonban még gyorsabb. Korábban hasonlóan bukott meg Csetényi Csaba is, Rogán Antal szomszédja. Pillanatnyilag Balásy Gyuláé a terep, az ő ügynökségei 50 milliárdnál is több bevételre tettek szert tavaly, így gyorsabban növekedtek, mint Mészáros Lőrinc építőipari cégei. Elképzelhető, hogy ő már tanul Csetényi és Kuna esetéből.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos.

Reggeli gyors
2019.07.30. 06:00
Műsorvezető: Dési János