„Klubrádió

Vadnyugat a magyar influenszerek világa

2/08/2019 19:03

| Szerző: Klubrádió

Egyelőre meglehetősen kaotikus, egyszerre alul- és túlárazott a magyar influenszer szcéna. Gyorsan tisztulni fog azonban a kép.

2019. augusztus 01. Y - Galavits Patrik generációs műsora (2019. augusztus 01., csütörtök 15:00)
47:49
00:00
Műsorvezetők: Galavits Patrik
Nehéz meghatározni, ki számít influenszernek. Talán azok, akiknek közepesnél nagyobb számú követőjük van a közösségi médiában, és adnak a véleményükre – nagyjából őket lehet influenszernek nevezni, de nagyon tág lett mára ez a fogalom. Az azonban egyértelmű, hogy ha pénzügyekről van szó, sokkal kevésbé számít a követőszám, inkább az elérés az érdekes – mondta Joanelli Tamás közösségi marketing szakértő.

A szakértő szerint nehéz megmondani, mennyien élnek meg ma Magyarországon az influenszerkedésből, legfeljebb pár száz emberről lehet szó, de egyre többen szeretnének azok lenni, mert a cégek egyre gyakrabban akarnak velük hirdetni. A megrendelők azonban gyakran megalapozatlanul tulajdonítanak valódi reklámlértéket egy-egy influenszernek vélt személynek.

Jelenleg még zavaros a kép, az influenszerek vadnyugati időszakát éljük, de hamarosan, pár éven belül kiderült, ki maradhatnak meg a piacon – mondta Joanelli Tamás.

Kónya Beáta, aki az Instagram üzleti célú használatához ad tanácsokat hozzátette, előfordul, hogy az influenszerek rosszul mérik fel a lehetőségeiket, de az is, hogy a cégek húzzák le őket, és nem a piaci értéküknek megfelelő összegeket fizetik.

Arról is beszélt, nem teljesen igaz, hogy az influenszerek üres tartalmakat gyártanak, és példaként említette, hogy a műanyagmentes júliust is sokan végig csinálták és népszerűsítették. Joanelli Tamás pedig azt elemezte, szerinte miért nem kell feltétlenül számon kérni a magyar influenszereken a például Evan Rachel Woodhoz hasonló őszinte és sokat érő kitárulkozásokat. Szó volt a legsikeresebb magyar influenszerekről is, köztük Dancsó Péter, Szirmay Gergely és Viszkok Fruzsina karrierjéről.

Valamint szóba jött az is, hogy a most elsősorban tizenévesek által követett influenszerek megmaradnak-e a legfiatalabb korosztálynak tetsző tartalmaknál, és arra is választ kerestünk, az idősebbek miért kezdenek el követni influenszereket.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva, illetve Spotifyon hallgathatja meg!

Y
2019. augusztus 1., csütörtök 15.00
műsorvezető: Galavits Patrik