„Klubrádió
Café Péntek

Utazások testben vagy lélekben

27/11/2020 17:39

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

A Café Péntekben ezúttal az irodalom és fotóművészet a két fő csapásirány, de szó lesz egy izgalmas multimédiás művészeti projektről is gyerekeknek. Váradi Júlia kulturális ajánlója. 

KORtársalgó irodalmi beszélgetéssorozat zajlik a Ferenczy Múzeumi Centrumban, persze online. Szubjektív kortárs irodalom, nemcsak férfiaknak — Kukorelly Endre beszélget Garaczy Lászlóval, Németh Gáborral, Márton Lászlóval és másokkal.

A Szabadfogású Számítógép Verseny a C3 Alapítvány 18. éve szervezett sikeres projektje a számítástechnika és az önkifejezés iránt érdeklődő fiatalok számára. Fernezelyi Márton projektmenedzser és a győztes “Nem kakas” című alkotás készítője, Gátos Marcell, 14 éves gimnazista szólal meg az adásban.

Arató Andrásnak nemrég jelent meg MIXtúra című fotós és szöveges könyve a Kossuth Kiadónál. Arató Andrást ezúttal nem a Klubrádióval kapcsolatos kérdésekkel támadjuk meg, hanem a könyvről faggatjuk.

Ízelítőnek itt az online könyvbemutató Hegedűs D. Gézával.

Robert Doisneau: Párizstól Palm Springsig címmel a Mai Manóban januárig látható fotókiállítás a múlt század jelentős francia fotóművészéről, Robert Doisneau-ról; jelenleg csak online. Van egy olyan képe, amit talán mindenki ismer (címlapi képünk), a híres párizsi fotó 1950-ből: A csók a városháza előtt. Baki Péter, a kiállítás kurátora, fotótörténész mesél nekünk a kivételes művészről és a kiállításról.

Robert Doisneau: Párizstól Palm Springsig
 
Robert Doisneau: Párizstól Palm Springsig
 
Café Péntek
2020. november 27. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia