„Klubrádió
Basszus

Űrutazás zokni nélkül

14/03/2019 12:20

| Szerző: Klubrádió

Hat zengő húr, ének, intenzitás, lebegés és kozmosz. Fiatal magyar szólózenészek voltak a Basszus vendégei.

2019. március 12. Basszus (2019. március 12., kedd 20:00)
51:34
00:00
Műsorvezetők: Göczey Zsuzsa, Bencsik Gyula
Petruska András eddig egy száll gitárral állt a közönség elé, de legújabb lemeze már zenekari felállással készült, amihez három dalszöveget Grecsó Krisztián költő írt. 

Az énekes, gitáros intenzív színpadi produkciója egyszer halk fejbólogatásra késztet és könnyeket csal a szemünkbe, máskor őrült táncra perdít. Reláció című új lemeze kapcsán is, megújulásról, szerelemről, megnyílásról kérdeztük a zenészt Basszus című műsorunkban.

Az adás másik vendége Bozóky Lili, művésznevén I am Soyuz volt. Ő is az egy száll gitáros előadók, "a Woodstock-unokák" sorába tartozik. A Svédországban orvosnak tanuló énekesnő igazi világjáró, már gimnazista korában beutazta Európát a hangszerével, igaz, akkor még csak egy dalt tudott rajta lejátszani, ráadásul úgy emlékszik, a produkciót mindenki utálta.

Majd vett egy ukulelét, és ezzel elkezdődött életének igazán mezítlábas korszaka. Mint az űrben lebegni szerelmesen – körülbelül így érezte magát ezekben az időkben. Ekkor jött a Soyuz-ötlet is, amiből akkor lett igazán komoly produkció, miután rájött, csak a zene tudja megvédeni a sötét erőktől.

Ezekről a gonosz hatalmakról, és sok másról is kérdezte vendégét Bencsik Gyula.

Basszus
2019. március 12., kedd 20.00h
Műsorvezető: Bencsik Gyula