„Klubrádió
Café Péntek

Új Kurtág-darab Tandori emlékére

10/05/2019 17:51

| Szerző: Klubrádió

Tandori Dezső-emlékkoncert, Hazai Attila-díj, Szimpla Szépírók, a legszebb magyar versek, de először Isten. Haza. Csal. Témák a Café Péntekből.

2019. május 10. Café Péntek (2019. május 10., péntek 20:00)
47:03
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia

A Café Péntek témái:

Darvasi László kapja a legnagyobb szlovén nemzetközi írói díjat a német nyelven is megjelent Isten. Haza. Csal. című novelláskötetéért (német műfordításban :Wintermorgen). – A szerző nyilatkozott a Klubrádiónak.

Kultúra - Darvasi László a DIA új tagja
Darvasi László MTI Fotó: Czimbal Gyula
 

Átadták a Hazai Attila-díjat – ezúttal Nemes Z. Márió esztéta, filozófus, írónak. Garaczi Lászlót, a kuratórium elnökét kérdeztük.

 
Nemes Z. Márió Forrás: Facebook
 
 

Gömöri György, Angliában élő költő 85. születésnapjára fordítótársától a legszebb magyar versek műfordításait tartalmazó kötetet kapta. Műfordításról és a magyar kötészetről beszélgettünk az irodalmárral.

Szimpla Szépírók – beszélgető rendezvények az ország több pontján a Szépírók Társasága szervezésében. Szkárosy Endrét, a Szépírók Társaságának elnökét interjúvoltuk.

Tandori Dezső-emlékkoncert a Fugában a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia kortárs zeneszerzőinek ősbemutatóival, és Kurtág György erre az alkalomra írt darabjával – Rajk Judit énekest kérdeztük, még az előadás előtt.

Kultúra - Oktatás - Kurtág György mesterkurzust tart
 
Kurtág György
MTI Fotó: Kollányi Péter
 

A műsort a fenti "lejátszás" ikonra kattintva hallgathatja meg.