„Klubrádió
Ötös

Többet kellene nevetniük a magyar kéziseknek – Az idegesítő brazilok és a nevetőkúra.

2/01/2019 16:10

| Szerző: Klubrádió

Mit tanulhatnak a magyar élsportolók a braziloktól, hogy még jobb teljesítményekre legyenek képesek? Talán több vicc és főleg játékosság kellene a profi sportban – erről is beszélt Tóth Tímea sokszoros válogatott kézilabdázó a Klubrádióban. A nagy erejű átlövő Lang Györgyinek és Falusi Mariannak adott hosszabb interjút.

2019. január 02. Ötös Lang Györgyivel és Falusi Mariannal 1. rész (2019.01.02)
00:00
00:00
Minek örülnek ezek ennyire, ez iszonyú idegesítő? Hajdanán ez volt a magyar kézilabdázók reakciója, amikor a versenyeken azt látták, a brazil sporttársak állandóan boldogok, nevetnek, zenére melegítenek, sőt, még az öltözőfolyosójukon is szólnak a ritmusok – mondta Tóth Tímea a magyar kézilabdás egyik húzóembere arról, szerinte mitől lehetnének még jobbak a sportág magyar művelői.

A néhány éve visszavonult 155-szörös válogatott szerint sokat javíthatna a hazai játékosok teljesítményén, ha ők is folyamatosan tudnának mosolyogni, jól érezni magukat, és például nem vinné el egyből a hangulatukat, ha egy lövés éppen nem sikerül. 

A Ferencváros korábbi játékosa, a 2003-as vb-ezüstérmes válogatott tagja szerint igazából így lenne értelme az élsportnak is, hiszen, játékról van szó, ami addig jó, és addig járhat igazán nagy teljesítménnyel, amíg a sportoló élvezi azt. 

Tóth Tímea az Ötös szerdai adásában beszélt lövéseinek különleges erejéről is – 106 km/h –, valamint arról is, mi van, ha valakit eltalál egy ilyen labda. Vele már megesett, hogy eltalálták a pályán. Elájult.

További téma volt a csibészség, ami természetesen a női kézisek körében sem ismeretlen, de az is, edzhet-e nő egy férfi csapatot. 

A 2003-as női kézilabda világbajnoki döntő utolsó negyedórája. Fokozhatatlan izgalmak.

Tóth Tímea az Ötös 2019. január 2-ai, szerdai adásában Lang Györgyi és Falusi Mariann riporterekkel beszélgetett. Az interjú hangfelvételét a poszt elején kattinthatja! Címlapi fotó: Facebook