„Klubrádió
Esti gyors

Tiborczék kizárnák a strandról a helyieket Aligán

29/06/2019 09:39

| Szerző: Klubrádió

Már csak egy kaput kell felszerelnie a Tiborczhoz és Mészároshoz is kötődő cégnek Balatonaligán, hogy kizárja a helyieket a strandról és a mólóról – mondta egy helyi civil szervezet képviselője.

2019. június 28. Esti gyors / részlet, Bukovszki András (19.06.28.)
06:52
00:00

Bukovszki Andrást, az Aligai Fürdőegyesület elnökhelyettesét arról kérdeztük, hogy a Club Aliga, az egykori pártüdülő új tulajdonosai máris korlátozzák a település egyetlen part menti területének használatát a Balatonvilágoshoz tartozó üdülőhely lakosai és nyaralói számára.

Az Esti gyorsban elmondta: az említett területen békében elvoltak a horgászok, a vitorlások és a helyi lakók. A sétányon az elmúlt harminc évben az emberek csodálták a panorámát, a naplementét. Nem egészen tudják, hogy ki költözött oda, csak az érdekli őket, hogy lejuthassanak a vízhez, szabadon fürödhessenek, használhassák a köz elől el nem zárható utat, sétányt, strandot, mólót – hangsúlyozta Bukovszki András. Azonban egy sorompót már elhelyezett Appeninn Holding nevű cég, azzal zárták el a mólóhoz vezető közt. És csak egy kaput kell felszerelniük a kis mólóra – a fürdőegyesület alelnöke úgy tudja, 30-án ez megtörténik –, hogy teljesen kizárják a lakosságot.

Ez a közút, ahol a sorompó most van, a magyar állam tulajdona, csak vagyonkezelési joga van az Appeninn Holdingnak. Jelezte, ők szorosan együttműködnek a polgármesterrel és a képviselő-testülettel. Szeretnék tárgyalásos úton rendezni a helyzetet, ahogy eddig más esetekben is, bíznak a sikerben. Ezért is tartanak vasárnap nyilvános közgyűlést, amelyre meghívták a választókerület országgyűlési képviselőjét, a polgármestert, az ingatlantulajdonosokat és a sajtót. Meg akarják ismerni a lakosság véleményét, hogy meghatározzák az egységes fellépés kereteit. Volt ugyan egy fórum június 8-án, de az nem tudott befejeződni a mólóval kapcsolatos viták miatt – jelezte.

Aligának ez az egyetlen partszakasza van, „nincs hova hátrálnunk” – fogalmazott Bukovszki András.

Ahogy a HVG írja, a tőzsdén jegyzett Appeninn főbb tulajdonosai a kormányfő veje, Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Zrt., valamint a kormányfő jó barátja, Mészáros Lőrinc érdekeltségében álló Konzum-cégek, illetve az OTP Ingatlanbefektetési Alap.

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg.

Esti gyors
2019. június 27., 18.15
Műsorvezető: Bálint Judit