„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Tévétől a színházig – Dicső Dániel rendező járt az Ötösben

4/07/2020 08:09

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A fiatal alkotó, bár tévés rendező szakon végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, hamar a színpad világa felé fordult. Szívesen dolgozik kevésbé ismert tehetségekkel és igazi legendákkal is, utóbbiaknál eleinte kicsit tartott attól, mennyire fogadják el a kora miatt, de jó tapasztalatokat szerzett.

2020. július 03. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2020. július 03., péntek 10:00)
82:39
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Személyes vonzódása a színházhoz már gyerekkorában megmutatkozott, ezért is jelentkezett színházi rendező szakra is. Ugyanakkor nem bánja, hogy a tévés tanulmányokat kezdhette el, úgy érzi, akkor még talán nem állt készen a színház jelentette kihívásokra.

Dicső Dániel szakmában elsősorban arról ismert, hogy ugyanannyira szívesen dolgozik fiatal, még kevésbé ismert tehetséges színészekkel, mint az igazi legendákkal. Eleinte tartott attól, hogy fiatal kora mennyire engedi meg neki, hogy nagy művészeket irányítson a színpadon, de a kölcsönös jó tapasztalat mindig megkönnyítette a munkát.

 
Dicső Dániel és Gálvölgyi János a Klubrádióban
 
 


Dicső Dániel a műsorban mesélt családjáról is, akik nagy nyitottságra nevelték, és bár a szakmájukat illetően eredetileg nem a színházhoz kötődnek, a művészet iránti rajongásukat hamar átadták neki és a testvérének is.

A rendező elmesélte, hogy ugyan a járvány idején neki is kevesebb volt az elfoglaltsága, nem állt meg teljesen a szakmai élete, mert a videós munkáit folytathatta otthonról, ma pedig már újra színházban tölti a napjait, próbál, és hamarosan újabb bemutatóra készül.

Az Ötös második órájában Bóta Gábor mesélt friss színházi élményeiről; valamint Ámon Heni gasztroblogger mondott el néhány izgalmas receptet.

A műsort a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép: Klubrádió

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2020. július 03., péntek 10:00