„Klubrádió
Hetes Stúdió

Tényleg válságban van a liberális demokrácia?

29/06/2019 13:00

| Szerző: Klubrádió

Kis János új könyve a demokrácia esetleges válságáról szól, Krekó Péter mutatja be; elemezzük az ellenzék lehetőségeit az előválasztás után; interjút közlünk az egyik legnépszerűbb cseh politikussal, és ott voltunk egy beszélgetésen, ahol Navracsics Tibor momentumossal vitatkozott. Hetes stúdió szombaton három órától.

2019. június 29. Hetes Stúdió / részlet, ajánló (19.06.29.)
01:26
00:00

Beszélünk tehát az előválasztás eredményéről, elemezzük az ellenzéki összefogás lehetőségeit, az ellenzék esélyeit. Karácsony Gergely azt nyilatkozta, ki kell húzni a tüskéket. Vajon sikerül neki? Erről beszélgetünk Lakner Zoltán politológussal, a 168 Óra főszerkesztő-helyettesével.

Kis János új könyve az Alkotmányos demokrácia – Régebbi és újabb közelítések azt a kérdést járja körbe, hogy vajon tényleg válságba került-e a liberális demokrácia. A könyvet Krekó Péter, a Political Capital igazgatója mutatta be, őt kérdeztük.

Ivan Bartos, a cseh Kalózpárt elnöke, Csehország egyik legnépszerűbb politikusa adott interjút a Hetes stúdiónak. A több százezres csehországi kormányellenes tüntetésről is beszél, illetve összehasonlította Andrej Babis rendszerét Orbán Viktoréval. Galavits Patrik interjúja.

A Tabumentes Országmentés csoport a technológia fejlődéséről és annak társadalmi hatásairól tartott közbeszélgetést. Milyen reformok szükségesek az oktatási rendszerben, hogy a jövő munkavállalói lépést tarthassanak a technológiai fejlődéssel? Többek között erről is beszélgetett Raátz Judit, az MTA Nyelvtudományi Intézetének munkatársa, Navracsics Tibor EU-biztos és a momentumos Kádár Barnabás. Galavits Patrik összeállítása.

Megbeszéljük a hét legfontosabb eseményeit György Zsomborral, a Magyar Hang főszerkesztőjével, Jámbor Andrással, a Mérce főszerkesztőjével és Bolgár Györggyel. A műsorvezető Lampé Ágnes.

(kép: pexels.com)

Hetes Stúdió
2019. június 29., szombat 15:00
Műsorvezető: Lampé Ágnes