„Klubrádió
Ötös - Bódy Gergővel

Távoli kormánybuktató forradalom magyar szemmel

20/05/2020 01:16

| Szerző: Klubrádió

A tavalyi, teljes népi összefogással lezajlott és alig kéthetes libanoni zenés tüntetéseken szerzett élményeiről mesélt az Ötösben S. Varga Ilona fotós, aki képeket is mellékelt a beszélgetéshez.

2020. május 19. Ötös – Bódy Gergővel-részlet/Hátizsák rovat 2020.05.19.
23:57
00:00

Hogyan kényszerített lemondásra egy velejéig romlottnak tartott kormányt a zenére tüntető tömeg, amikor egy egész népnek sikerült összefognia, tekintet nélkül világnézetre, vallásra, kulturális hovatartozásra? A korrupciót és a megszorításokat megelégelő tiltakozók számára tavaly ősszel az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy a kormány adót akart kivetni a Whatsappon keresztül indított internetes hívásokra. A demonstrációk kezdete után két héttel ment a miniszterelnök.

Egy apró, bár rendkívül sűrűn lakott, tiritarka országban, Libanonban szerzett élményeiről mesélt S. Varga Ilona fotós a keddi Ötös Hátizsák című rovatában. Forradalmi élmények, muzsika, performanszok, plusz barátságos emberek és lenyűgöző műemlékek.

Az egykori Fönícia és fontos keresztes államok területén fekvő, rendkívül színes, a vallások és kultúrák találkozópontjaként is számon tartott országban 2019 októberében járt műsorunk vendége, aki fotókat is mellékelt a beszélgetéshez testközelből bemutatva a kéthetes forradalom néhány pillanatát.

A beszélgetést a poszt elején, a lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Ötös – Bódy Gergővel/Hátizsák rovat
2020. május 19., kedd 10.45