„Klubrádió
Klubdélelőtt

"Tartozom a Klubrádió történetének a megírásával"

24/09/2021 22:28

| Szerző: Kun Zsuzsa

Az Arany Zebra-díjas Kun Zsuzsa lassan 20 éve tartó műsorának vendégei voltak: Arató András, Rajk Judit, Gálffi László, Reusz György, Florosz Zoi, valamint Tóth-Vajna Zsombor és Tóth-Vajna Gergely.

2021. szeptember 25. Klubdélelőtt (2021. szeptember 25., szombat 09:00)
155:19
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
9:00 A Tóth-Vajna ikrek - Zsombor és Gergely - nemcsak megjelenésükben hasonlítanak egymásra, hanem érdeklődésük is közös. Mindketten orvosi egyetemet végeztek, mellette pedig magas színvonalon zenélnek, zongoráznak, csemballóznak.

9:40 Arató András legújabb könyvének címe: Az elmúlt fél év - A Klubrádió és én. Vajon miről szól a könyv?  Itt és most csak egy mondat a szerzőtől: „Tartozom a Klubrádió történetének a megírásával. Az elejébe még bele sem fogtam, viszont a 2020 nyarán és az azóta történtek már jól nyomon követhetők a most kézben tartott kötetben egészen addig, ameddig. Persze van itt másról is szó, nemcsak a Klubrádióról...”

Az elmúlt fél év - A Klubrádió és én
 
Az elmúlt fél év - A Klubrádió és én
 

10:00 Rajk Judit énekművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Egyházzene Tanszakának egyetemi docense, a kecskeméti Kodály Zoltán Intézet professzora. Férje, Rajk László 2019-es halála óta a művész-politikus hagyatékának jogtulajdonosa, a hagyaték gondozója.

Rajk Judit, Mink András és Váradi Júlia
 
Rajk Judit, Mink András és Váradi Júlia
Fotó: Pálinkás János
 

10:30 Harmincéves a Transzplantációs Alapítvány, közeleg a Szervdonációs és Transzplantációs Világnap. Ez alkalomból a Hősök terén egyperces néma csenddel emlékeznek azokra az ismeretlen donorokra, akiknek a szervátültetett emberek jelentős többsége az életét köszönheti, és azokra a sorstársainkra, akik nem kaphattak időben szervet… Vendégünk volt Dr. Reusz György gyerekorvos, gyermekneurológus.

Dr. Reusz György
 
Dr. Reusz György
Fotó: Attila Kovacs
 

11:00 Gálffi László Kossuth-díjas színész  Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémián tartott székfoglalójának címe: „NINCS REGÉNYBE ILLŐ, ARANYOZVA SZÉP MÚLTAM" - Jegyzetek egy meg nem valósult Lénárd Sándor-filmhez. Előadásában Lénárd Sándor orvos, író kalandos életútjáról beszélt és arról, miként jut eszébe róla nagyapja.

Gálffi László
 
Gálffi László
Wikipedia
 

11:30 Florosz Zoi dunaújvárosi származású, New Yorkban élő színész, filmrendező részt vett a Cannes-i Filmfesztiválon, és két szerepkörben is díjat nyert. A Matematikával házasodva című rövidfilm operatőri és vágói munkájáért, valamint megkapta a Legjobb színésznő díját a One Night Only című rövidfilmben nyújtott alakításáért.

Florosz Zoi
 
Florosz Zoi
 

 

Klubdélelőtt
2021. szeptember 25. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa