„Klubrádió
Café Péntek

Szokatlan verseskötet Bolgár Györgytől

13/04/2019 09:02

| Szerző: Klubrádió

Verseskötet jelent meg Amikor 64 leszek - Csupa Beatles címmel, a szerző a Klubrádió munkatársa, Bolgár György. Száz éve indult a Bauhaus, aminek van egy magyar bohóca. A férfiszerelem gyötrelmei és a test diadala Michelangelo és kortársai ábrázolásában – a Café Péntek adása online is visszahallgatható. 

2019. április 12. Café Péntek (2019. április 12., péntek 20:00)
50:48
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia
A Café Péntekben elhangzott témák és megszólalók:

A test diadala – Michelangelo és a 16. századi itáliai rajzművészet címmel nyílt kiállítás a Szépművészeti Múzeumban. Kárpáti Zoltán kurátor nyilatkozott a tárlatról.

A Bauhaus indulásának 100. évfordulójára sok és sokféle kiállítás nyílt, többek között Weininger Andor, a Bauhaus-iskola egyik legsokoldalúbb művészének alkotásaiból az ország több pontján. Szeredy Merse Pál művészettörténésszel beszélgettünk a Bauhaus „bohócáról”.

 
Weininger Andor Peter Stephen családjával 1936-ban 
Kép forrása: Wikipedia
 


Bocsáss meg, kedvesem
– Christophe Honoré francia rendező filmje a Cirkóban a férfiszerelem gyötrelmeiről. Csapó Ádám mesélt a filmről.

Verseskötet jelent meg Bolgár György Beatles dalokra írt költeményeiből. Amikor 64 leszek - Csupa Beatles című kiadványról a szerzővel, klubrádiós kollégánkkal beszélgettünk. Egy Beatles-szöveg, egy Bolgár-vers.


Részlet a könyv ajánlójából: "Szokatlan és formabontó verseskötettel jelentkezik az ismert rádiós, költő, író, Bolgár György. Szokatlan, mert az egész könyv egyetlen témára, csupa Beatles-dalra, a Beatles-életérzésre íródott, és formabontó, mert nemcsak versekből áll, hanem minden egyes darab mellé készült egy rövid összefoglaló az eredeti, címadó Beatles-slágerek születéséről, valamint korabeli magyar újságok alapján arról a Magyarországról, amelyben akkor éltünk, és amelybe ugyanúgy berobbant a Beatles, mint Angliába vagy Amerikába. ...

(Paul McCartney egy interjúban mesél ikonikus Beatles-dalok születéséről az alábbi linken,angolul.)

Café Péntek
2019. április 12., 20.00 (ismétlés április 14. 19:00)
műsorvezető: Váradi Júlia