„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Színművészek a karantén után – Tóth Ildikó és Szávai Viktória az Ötösben

20/06/2020 16:47

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötös első órájában Tóth Ildikóval, majd Szávai Viktóriával beszélgetett Gálvölgyi János. Az egyelőre telefonon zajló beszélgetésekben a színművészek pályájukról, terveikről beszéltek.

2020. június 19. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2020. június 19., péntek 10:00)
86:11
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes
Tóth Ildikó elmesélte, hogy harmadszorra vették fel a főiskolára, ahol Szinetár Miklós osztályában diplomázott. A csapat – elmondása szerint – összetartó, még most is szerveznek találkozókat. Több színházban is megfordult az elmúlt években, köztük a Radnóti Színházban, az Újszínházban; 5 éve a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja.

A folytatásban Szávai Viktória többek között arról mesélt, milyen szerencsésnek mondhatja magát, hogy rengeteg rendezővel dolgozott együtt. Mesélt arról, milyen volt az élete a Radnóti Színházban, és hogy miért, hogyan távozott onnan. 17 év után hagyta ott a színházat, ahogy ő fogalmazott eufórikus hangulatban. Annak örült és örül most is, hogy szabadon dönthet a munkájáról, életéről. A szabadúszás hozta Szávai Viktória számára az írást is. Adorjáni Bálinttal színpadra is állították az egyik művét.

Szávai Viktória
 
Szávai Viktória
Fotó: ATTILA KLEB
 

Óvatosan arról is mesélt a színésznő, hogy most éppen egy regény adaptálásán dolgozik. Színházi munkái mellett a filmes megkeresésekről is beszélt, többek között A színésznő című tévéfilmről, amelyben ő játszotta a főszerepet.

A műsor második órájában, ahogy megszokhatták Bóta Gábor színházkritikai rovata hangzott el, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2020. június 19. péntek 10:00
Szerkesztő: Timár Ágnes