„Klubrádió
Esti gyors

Szél Bernadett Kósa újabb aranyköpéséről

19/11/2019 10:28

| Szerző: Klubrádió

Kósa Lajos szerint mivel a turistáknak nem adunk enni, a menekülteknek se kell. Szél Bernadettet kérdeztük, aki továbbra is szeretné megszüntetni az embertelenséget a tranzitzónában.

2019. november 18. Esti gyors - részlet 19.11.18. Szél Bernadett
04:21
00:00

Beadtak egy törvényjavaslatot a tranzitzónákban tapasztalt embertelen gyakorlat megszüntetésére, Kósa Lajos az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke erre azt mondta, hogy a turistáknak se adnak enni, akkor a menekülteknek miért kéne – Szél Bernadett független parlamenti képviselőt kérdeztük az Esti gyorsban.

Azt mondta: döbbenetes színvonalú vitán vannak túl, de nem is várt mást, csak fontosnak tartotta, hogy a törvényjavaslatot legalább benyújtsák, ugyanis a tranzitzónákban olyan állapotok vannak, amelyeket jóérzésű ember nem hagyhat szó nélkül. Emiatt is felkapja a fejét az ország arra, hogy milyen mélyre süllyedt a Fidesz-KDNP, amely szeret kereszténységről, család fontosságáról, gyerekek védelméről beszélni.

Erre az egészre nem lenne szükség, ha betartanák az alaptörvényt. Amikor ott volt, elmondták az ott dolgozók, hogy éheztetés van; ilyenkor Strasbourghoz fordul a Helsinki Bizottság, Strasbourgból odatelefonálnak, onnantól kapnak enni az emberek. Azon múlik, hogy valaki hány napig éhezik, hogy ez mennyi időt vesz igénybe. Azért nem engedik be az újságírókat, mert tudja a kormány, hogy ha látnák az embereket, a menekültválság másik, emberi oldala jelenne meg.

Szél Bernadett is Strasbourghoz fordult; nemsokára lesz egy döntés, ahol szerinte feltehetően kimondják, hogy fogvatartás, amit csinálnak – a Fidesz ezt tagadja. Börtönóvoda, amit felépítettek, rengeteg gyerekkel, szögesdrótra felakadt labdával. Trükkös a kormány, mert a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet”, amelyet bevándorlók nélkül is fenntartanak, elég ahhoz, hogy gyerekeket is bezárjanak.

Címlapi kép: Szél Bernadett/Facebook

Reggeli gyors
2019. november 18., hétfő 18.50
Műsorvezető: Dési János