„Klubrádió
Esti gyors

Szél Bernadett: Ez nemzeti manipuláció

15/06/2020 22:43

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor egy álvalóságot épít, passzív országot akar, de van kiút – mondja a független országgyűlési képviselő. Gyűjtik a nemzeti konzultáció íveit.

2020. június 15. Esti gyors - részlet 20.06.15. Szél Bernadett
00:00
00:00

Az elnyomó rendszerek le akarják beszélni az embereket az aktivitásról, ezt teszi a magyar miniszterelnök is az álkonzultációkkal. Szél Bernadett nemzeti manipulációnak tartja az újabb kérdőívek kiküldését. Ez egy cinkelt rendszer, nem korrekt konzultáció  – mondta az Esti gyorsban a független országgyűlési képviselő.

Országjárásra indulnak Hadházy Ákossal, hogy valódi kérdéseket beszéljenek meg a választókkal. A kormány által küldött konzultációs íveket pedig megpróbálják begyűjteni, hogy azokkal később ne büszkélkedhessen a hatalom. Erre magánemberek, ellenzéki csoportok is biztatták őket, mert kezd elegük lenni abból, hogy a kormányzati propaganda eláraszt mindent – mondta a képviselő.

Tapasztalata szerint az emberek keresik egymással a valódi kapcsolatokat, azokat a fórumokat, amelyeken valódi kérdéseket lehet feltenni és megvitatni. Szél Bernadett úgy véli, hogy Orbán Viktor nem az ellenzéki pártoktól, az ellenzékiektől fél, hanem a hálózatoktól. Ezért –ha semmi köze nincs is Soros Györgyhöz- szívesen építene egy olyan hálózatot, amilyet Sorosnak tulajdonít a hatalom, még ha olyan nem is létezik.

Nemzeti konzultáció - Megkezdődött a nemzeti konzultációs
 

A konzultációs ívek gyűjtésének ötlete nem a két képviselőtől származik, ezt mindketten hangsúlyozták. Felmerült ez már korábban is. Azt is fontosnak tartják közölni, hogy nem akarnak ezzel semmiféle adatbázis építeni. Aki nekik küldi el az üres nyomtatványt, annak nem kell attól tartania, hogy a levél feladójának címét valahol rögzítik. Számháborúba sem mennek bele, nem is lenne értelme, hisz a kormány számai nem megbízhatóak. Igazából nem tudni, hány ívet küldtek vissza a kívánt címre, tehát a kormányhoz.

Hadházy Ákos a 444.hu-nak azt nyilatkozta: Az akció arra jó, hogy kifejezhessék az ellenérzéseiket azok, akik ezt szeretnék. "Megmutathatjuk, hogy nem tűrünk némán, nem vonulunk a vágóhídra, mint az állatok."

A Szél Bernadettel készült interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Ujvári Sándor.

Esti gyors
2020.06.15. 18:00
Műsorvezető: Dési János