„Klubrádió
Esti gyors

Szabadságharc a betonrengetegben - Herskovits Eszter jegyzete

22/03/2019 18:05

| Szerző: Herskovits Eszter/Klubrádió

Most, hogy Brüsszel végre észhez tért és megadta a Magyarországnak kijáró tiszteletet, vagyis most, hogy végre tisztelettudóan lehetővé tette, hogy a Fidesz felfüggessze magát – jól megadtuk nekik, ami jár – szóval most végre eljött az idő, hogy az egész glóbusz felfogja, mi fán terem a NER.

2019. március 22. Esti Gyors jegyzet- 03.22
01:49
00:00
Az Index információi szerint a visegrádi négyek és Németország el fogja utasítani az Európai Bizottság klímatervét, amely 2050-re nullára csökkentené a széndioxid kibocsátást. Nekünk aztán ne mondják meg! A mi szabadsághős miniszterelnökünket és seregét nem fogja feltartóztatni holmi visszafordíthatatlan pusztulás a földön, a klímaváltozás meg diktáljon a saját országában, a mi fontos ügyeinkbe ne avatkozzon már bele.

Orbán újdonsült barátja, a brazil elnök, Jair Bolsonaro is a megmondhatója, hogy a szuverén, erős vezetőt, aki emberfeletti erőkkel dolgozik a nemzet felemelésén, nem fogja egy pimf esőerdő megzavarni a grandiózus tervek véghezvitelében. Ő a bennszülöttek földjén tette lehetővé a fakivágást. Abban az esőerdőben, ami a Föld légkörében található oxigén húsz százalékát adja.

 Egyetlen év alatt 7900 négyzetkilométernyi esőerdőt irtottak ki Brazíliában Fotó: ESPECIAL/NOTIMEX
 

Ez az egész amúgy onnan jutott eszembe, hogy most épp a Balatonon irtottak ki egy védett erdőt, mert a balatonfűzfői önkormányzatnak megtetszett az az ötlet, amely véletlenül épp a polgármester fiának okos fejéből pattant ki, hogy legyen ott inkább strandröplabda-központ. Ez a Natura 2000 amúgy is csak amolyan liberális trükk, sorosista kellemetlenkedés, különben is, kit érdekel az a sok fa. Ősszel még a levelüket is hullatják, és hát ki akar a sűrű avarban trappolni, ugye.

Betonrengetegben meg nem csak a strandröplabda, de még a szabadságharc is könnyebben megy.

Esti Gyors
2019. március 22. péntek 18.00
Műsorvezető: Herskovits Eszter