„Klubrádió
Klubdélelőtt

Szabadnak lenni, gépfegyverekkel szembenézni, bankároknál lakni – Klubdélelőtt ajánló

17/01/2020 19:35

| Szerző: Klubrádió

Egy éven át biciklizett a világban Lukács Péter, szélsőséges helyzetekbe került, hagyta, hogy az élet írja kirándulása történetét. Sándor Péter színésznél is működik a módszer, szerinte a jelentősebb szerepek mind akkor találtak rá, amikor általuk valami lényegeset tanulhatott önmagáról vagy az életről. Palya Bea pedig azt mondja, az új dolgok életre hívása nemcsak a művészek kiváltsága, a kreativitás mindenkiben megvan. Néhányan a Klubdélelőtt vendégei közül.

2020. január 18. Klubdélelőtt (2020. január 18., szombat 09:00)
157:43
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

A Klubdélelőtt vendégei és témái január 18-án:

Bő év és tizennégyezer kilométer biciklin. Vajon milyen volt hónapokig élni a legkisebb görög szigeten, mi fogadta Iránban és Svájcban, milyen volt gépfegyverekkel szembenézni vagy ilyen hosszú időn át egyedül lenni, szabadnak lenni, munkát találni, reménykedni, viharban út szélén biciklit szerelni, sivatagban izzadni, tengert szagolni, hóesésben remegni, bankároknál, pásztoroknál vagy katonáknál lakni és tulajdonképpen nem csinálni semmi mást, csak hagyni, hogy az élet írja a történetet? Vendégünk volt Lukács Péter.

Tolnai Klára
 
Tolnai Klára
 

Tolnai Klárit épp úgy hívják, mint a nagy színészlegendát, Tolnay Klárit. Mindössze egy betű a különbség a nevük között, de kimondva ezt nem lehet észrevenni. A 30 éves színésznő közel tíz évvel ezelőtt a Bárka Színházban kezdte pályafutását, azóta szépen ível felfele a karrierje, a színházak mellett több filmes produkcióban is szerepelt.

Sándor Péter színész munkabírása lenyűgöző, egyik próbafolyamatból szalad a következőbe, még az is előfordul, hogy párhuzamosan két előadást próbál. A könnyen jött ismertséget nem tartja sokra, de fontos számára a nézők szeretete és a szakmai hitelesség. Önkritikus és elemző típus, aki vallja: a jelentősebb szerepek mind akkor találtak rá, amikor általuk valami lényegeset tanulhatott önmagáról vagy az életről.

Palya Bea énekes-dalszerző szereti az ötleteit. Nem véletlen, hogy induló kurzusának is ezt a nevet adta: Ötlettől a megvalósításig. Munkákból szerzett tapasztalatait gyúrta egybe, így mindenki számára megközelíthetővé teszi az alkotás mibenlétét és módszertanát. Azt is kihangsúlyozza, hogy az új dolgok életre hívása nem csak a művészek kiváltsága, a kreativitás mindenkiben megvan.

Dr. Sulyok Katalin, az ELTE Nemzetközi Jogi Tanszékének adjunktusa kapta az Institut de Droit International (Nemzetközi Jogi Intézet) Henry Wheaton-díját, amelyet a legjobb angol, német, francia, olasz vagy spanyol nyelven írott, nemzetközi környezetjogi tárgyú PhD-disszertációnak ítél oda a nemzetközi zsűri.

Dr. Sulyok Katalin
 
Dr. Sulyok Katalin
 

A múlt elmúlt, a jövő még nincs, olyan lesz, amilyenné alakítjuk. De ehhez a jelenből kell kiindulnunk. Bármikor húzhatunk életünk folyásában egy vonalat, és elhatározhatjuk, hogy mostantól minden másképp lesz. Hogy ez meg is valósulhasson, ahhoz olykor nem árt egy kis segítség. Kun Zsuzsa műsorvezető kedvenc mondása: ma kezdődik életünk hátralévő része. Vendége Szendi Gábor író, programozó matematikus, forgatókönyvíró, dramaturg, író, publicista, pszichológus, a Semmelweis Egyetem Magatartás-tudományi Intézetének egykori tudományos munkatársa.

Szendi Gábor
 
Szendi Gábor
 
Klubdélelőtt
2020. január 18., szombat 09.00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa
A szerkesztő munkatársa: Hajmási Zsuzsa