„Klubrádió
Örömzene

System Error után a ColorStar

15/08/2020 18:31

| Szerző: Klubrádió/pj

A pandémia alatt leállt a zeneipar, elmaradtak a koncertek, és most is korlátozások vannak. Hogyan élte meg mindezt Keleti András, a ColorStar zenekar alapítója és frontembere? A keddi Örömzenében beszélgettek erről, az augusztus végére tervezett első poszt-covid koncertjükről, a legutóbbi lemezükről, és arról, hogy mivel foglalkozik még a ColorStar mellett.

2020. augusztus 11. Örömzene (2020. augusztus 11., kedd 21:00): Keleti András
54:01
00:00
Műsorvezetők: Ámon Betti Szerkesztők: Ámon Betti
A ColorStar legutóbbi lemezének egyik dalával, a System Error cíművel indítottuk az adást is, melynek klipje itt látható.

Keleti András már nagyon várja, hogy visszatérjenek a színpadra, mert sok szempontból megviselte a járványidőszak. Anyagilag is nehezen érintette, de több szempontból is nehéz időszakon van túl a ColorStar. A legutóbbi lemezük - az adásban is több dalt felvonultató Time Is the Drug - is csúszott a megjelenéssel. 2020 legjobb híre Keleti számára az, hogy a másik olyan tag, aki a kezdetektől a banda tagja, Szalay Péter 2020-ban hosszabb pihenő után visszatér a színpadra, így válik teljessé a pszichedelikus tánczene űrutazáshoz - ahogy maguk nevezik azt a muzsikát, amit játszanak.

Keleti Andrással az adás előtt egy rövid kis videót is készítettünk. 

Nem telt a karanténidőszak sem eseménytelenül, Keleti végre tudott foglalkozni a videózással is (a vetítések mindig is fontos elemei voltak a koncertjeiknek), amiben még nem profi ugyan, de van egy segítőcsapata. Elkezdett egy másik projektet is, ami Eleven Költők Társasága névre hallgat, és egy régi zenész ismerőssel, a Roy és Ádámból ismert Kohánszky Roy-jal összeállva kortárs költők verseire készítenek zenét és klipeket.

Az adás kedden hangzott el, és abban már szó volt arról, hogy rajta lehetnek azon a 100-as listán, ami azokat a  zenekarokat tartalmazza, akiket a fesztiválok elmaradása különösen nehezen érintett, így államilag dotált ún. raktárkoncertet tarthatnak majd - a ColorStar ugyanis népszerű zenekar az ilyen eseményeken. Azóta kiderült, hogy rajta vannak a listán, ezt a hírt már meg is osztották a zenekar Facebook oldalán.

Örömzene
2020. augusztus 11. kedd 21:00
Szerkesztő-műsorvezető: Ámon Betti