„Klubrádió
A lényeg

Sorra rúgják ki a Nemzeti Táncszínház munkatársait

4/07/2019 13:25

| Szerző: Klubrádió

Egymás után hívják be a Nemzeti Táncszínház dolgozóit, és így mondanak fel nekik - értesült a Magyar Hang.

A lap azt is írja, hogy miután Orbán Viktor miniszterelnök miatt költözniük kellett a Karmelita kolostor épületéből, kaptak ugyan egy milliárdokból megépített központot a Millenáris parkban, de az épülethez nem jár tulajdonjog. Ezért most több száz millió forintos bérleti díjat kell fizetniük a Miniszterelnökséghez tartozó Millenáris Kht.-nek, ami nagyjából el is viszi az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott éves működési keretüket.

2019. július 04. A lényeg / részlet, Kiss János, Nemzeti Táncszínház (19.07.04.)
00:48
00:00

Kiss János, a Magyar Táncművészek Szövetségének társelnöke a Klubrádiónak arról beszélt: azonnal meg kell találni azokat a forrásokat, amelyek segítségével ezek a jelentős kulturális intézmények tovább működhetnek.

Aggodalommal figyelik az eseményeket és borzasztóan sajnálja az elbocsátott kollégákat – fogalmazott Kiss János. Jelen pillanatban nem tudja az okát, de folyamatos tárgyalásban vannak az Emmi-vel, a kulturális államtitkársággal a finanszírozási problémák megoldását keresik. Nagyon bízik benne, hogy megáll az elbocsátási hullám, és a legfontosabb, hogy megtalálják a módját, hogyan működhetne tovább ez a gyönyörű színház – tette hozzá.

(címlapi kép: Nemzeti Táncszínház, Facebook)

A lényeg
2019. július 04., csütörtök 13.00