„Klubrádió
Esti gyors

Saját szobrával kezd képviselőként a Kutyapárt elnöke

15/10/2019 19:52

| Szerző: Klubrádió

Bejutott a XII. kerületi képviselők közé, tehát valóra kell váltania ígéreteit, így saját 25 méteres szobrának állítását is – mondta Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke.

2019. október 15. Esti gyors / részlet, Kovács Gergely, MKKP (19.10.15.)
05:07
00:00

Nem nyertek egy körzetben sem, de a II., a XII., a XIV. és a XV. kerületben is bejutottak a kompenzációs listáról a Kutyapárt jelöltjei.

Kovács Gergelyt kérdeztük, aki elmondta, amiket ígért, azokat be kell tartania, tehát meg kell épülnie a 25 méteres szobrának a hegytetőn, ezt az első ülésen az önkormányzat elé tárja. Meg kell csináltatni az utat a házuk előtt – ez nem lesz nehéz, mert évek óta a szomszédokkal dolgoznak rajta. Ennek mindenki örül, Marsi Anikó (a TV2 Tények című műsorának egyik arca) is a szomszédja, tehát „az egész ország boldog lehet”.

Négy kerületben kerültek be a közgyűlésbe, most úgy látja, a II. és a XII.-ben olyan a vezetés, hogy ha van egy jó ötletük, azt át lehet vinni az önkormányzaton. Zugló kicsit neccesebb, mert ott a szocialisták „mély bugyrai” vesznek részt az önkormányzatban, ott talán inkább olyan feladat vár rájuk, hogy az említettek ne csinálhassák azt, amit szeretnének.

Pokorni Zoltánnal, a XII. kerület újraválasztott fideszes polgármesterével találkozott, két ötletét elmondta neki: az egyik, hogy legyenek kulturális célú óriásplakátok, amikre lehet pályázni, a másik pedig, hogy szeretnének növényes buszmegállókat. Mindkettő tetszett a polgármesternek, bízik abban, hogy erre rábólintanak, ha nem, akkor megcsinálják gerillában. A 60 millió forint körüli éves állami támogatásuk felére lehet egyébként pályázni. 

Az önkormányzati munkáról Kovács Gergely azt mondta, ha nagyon unalmas a dolog, akkor gyakran jelent beteget. Ha jól tudja, akkor évi egy napon kötelező bejárni, ezzel tehát nem lesz baj. Arra szeretnék használni az önkormányzati képviselői helyeket, hogy a korábbi ötleteiket meg tudják valósítani.

(Címlapi kép: MKKP/Facebook)

Esti gyors
2019. október 15., kedd 18:40
Műsorvezető: Kárpáti Iván