„Klubrádió
Megbeszéljük...

Rusvai: Nem helyes a kötelező oltás

19/11/2021 19:12

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Lényegesen több fertőzött lehet Magyarországon, mint a hivatalos adatokból kiderül, véli Rusvai Miklós. A virológus szerint a fertőzésnek adott esetben nincs nyoma. Szerinte az oltásokat nem kellene kötelezővé tenni, mert az erősítené az oltásellenes, és járványtagadó hangokat, amelyek megnehezítenék a koronavírus elleni védelmet.

2021. november 19. Megbeszéljük - részlet 21.11.19. Rusvai Miklós
23:45
00:00

"A fertőzést mindenki megkapja majd" – mondta Rusvai Miklós. A virológus szerint a különbség annyi, hogy kik betegszenek meg, és kik "ússzák meg" enyhébb tünetekkel, vagy akár tünetmentességgel, ezért ezért úgy véli, a nyájimmunitáshoz nincs szükség feltétlenül mindenki beoltásra.

Meggyőződése, hogy Magyarországon a fertőzöttek száma számottevően, legalább négyszer, ötször magasabb, mint amennyit tesztekkel kimutattak. Ezek jelentős része már oltott, adott esetben a fertőzésen is átesett.

Rusvai azt is megjegyezte, hogy bár az ember immunrendszeréből kiürül az antitest, az immunmemória megőrzi a vírus képét, így arra a következő fertőzés alkalmával már tud megfelelő választ adni. "Az immunrendszer nem felejt. Fertőzés esetén öt nap alatt újratermeli a védelemhez szükséges antitesteket" – foglalta össze. Hozzátette, szerinte a harmadik oltás arra szolgál, hogy a szervezet felkészülten antitestes védelemmel várja a fertőzést.

Azzal kapcsolatban, hogy Ausztria-szerte kötelező lesz a koronavírus elleni oltás jövő év februárjától, kifejtette, nem tartja helyesnek a lépést. Annak ellenére, hogy magát kifejezetten oltáspártinak tartja, Rusvai reméli, hogy nem lesz kötelező az oltás, mert szerinte ez az oltásellenes, és járványtagadó hangokat, amelyek még inkább megnehezítenék a járvány elleni védelmet.

A virológus korábban a Klubrádiónak azt mondta: "A koronavírus nem fog eltűnni, hanem itt marad velünk, lassan rá kell ereszteni a lakosságra, hogy kialakuljon a nyájimmunitás, az viszont fontos, hogy ez a fertőződés ne hirtelen, lökésszerűen történjen".

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Rusvai Miklóssal
2021.11.19., péntek 17:15
Riporter: Bolgár György