„Klubrádió
Esti gyors

Rendőrvicc helyett - Lampé Ágnes jegyzete

21/08/2019 17:47

| Szerző: Lampé Ágnes/ Klubrádió

Az őrt nem érdekelte, kit hívtak meg a jeles diplomáciai eseményre. Ott és akkor ő a főnök, ő dönt, és ha úgy látja, a burgenlandi kormányzó nem mehet be, akkor nem mehet be. Ha ő egyszer a kiemelten fontos diplomáciai eseményen felelős őr, akkor a feladatát akkor is ellátja, ha épp az ellenkezője lenne a dolga.

2019. augusztus 21. Esti gyors-részlet (2019.08.21. Lampé Ágnes jegyzete)
01:34
00:00
Mi aztán könnyedén túllövünk az amúgy is súlyosan magasra tett célon. Már azt sem tudjuk, hogy feleljünk meg az elvárásoknak, hogyan teljesítsünk olyan parancsot is, ami szinte biztosan a leghülyébb helyzeteket eredményezheti.

Az elhivatott magyar rendőrről sok remek vicc született már, de ez is tuti bekerül a legjobbak közé.

A magyar rendőrök ugyanis a minap a hivatalos meghívó ellenére sem engedték be Orbán és Merkel részvételével tartott hálaadó istentiszteletre a burgenlandi kormányzót és Eisenstadt-Kismarton polgármesterét.

Ha egy paródiában látunk ilyen jelenetet, nyilván megértően mosolygunk. De ez a valóság, nem lenne min röhögni.

A burgenlandi kormányzó azt mondta: ”Nem sértődtem meg, de a szervezettség kívánnivalót hagyott maga után. Minek küldenek meghívót, ha utána nem fogadnak szívesen?” A polgármester szerint pedig egy magyar szervező megmondta az őrnek, ki ő, és hogy rajta van a meghívottak listáján, de az őrt ez abszolút nem érdekelte.

Na ez azért már jobb poén.

Szóval az őrt nem érdekelte, kit hívtak meg a jeles diplomáciai eseményre. Ott és akkor ő a főnök, ő dönt, és ha úgy látja, a burgenlandi kormányzó nem mehet be, akkor nem mehet be. Ha ő egyszer a kiemelten fontos diplomáciai eseményen felelős őr, akkor a feladatát akkor is ellátja, ha épp az ellenkezője lenne a dolga. Na ez viszont már poén a javából.

Más burgenlandi osztrák politikusok ugyanis bejutottak az eseményre, a templom pedig csak félig telt meg.

Mi tényleg tudunk valamit, amit más nem, az tuti.

Lampé Ágnes jegyzete a 2019. augusztus 21-i Esti gyorsban hangzott el.

Címlapi kép: Gyalog-galopp